A mille-feuille (ejtsd: milj-följ) jelentése ezer
levél (valójában a franciák krémese) de nevezhető így bármi, amiben több
réteg tornyosul. Én céklából rétegeztem, kecskesajtkrémmel.
Hozzávalók:
nyers cékla
10 dkg friss kecskesajt
2 újhagyma, nagyon apróra vágva
pár szál friss petrezselyemzöld
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1-2 kis gerezd fokhagyma, reszelve
só, frissen őrölt bors
a tálaláshoz céklalevél és snidling
A céklát meghámozom és mandolinnal (a szeletelő
alkalmatosság, nem a hangszer) vékonyra felszeletelem. A friss kecskesajtot késes
aprítógépben krémesre keverem a zöldfűszerrel, újhagymával, fokhagymával, sóval,
borssal, olívaolajjal, majd a céklaszeletek közé rétegezem.
Céklalevélen, snidlinggel díszítve tálalom.
Céklalevélen, snidlinggel díszítve tálalom.