2012. október 21.

Cékla mille feuille kecskesajttal



A mille-feuille (ejtsd: milj-följ) jelentése ezer levél (valójában a franciák krémese) de nevezhető így bármi, amiben több réteg tornyosul. Én céklából rétegeztem, kecskesajtkrémmel.

Hozzávalók:
nyers cékla
10 dkg friss kecskesajt
2 újhagyma, nagyon apróra vágva
pár szál friss petrezselyemzöld
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1-2 kis gerezd fokhagyma, reszelve
só, frissen őrölt bors
a tálaláshoz céklalevél és snidling

A céklát meghámozom és mandolinnal (a szeletelő alkalmatosság, nem a hangszer) vékonyra felszeletelem. A friss kecskesajtot késes aprítógépben krémesre keverem a zöldfűszerrel, újhagymával, fokhagymával, sóval, borssal, olívaolajjal, majd a céklaszeletek közé rétegezem.
Céklalevélen, snidlinggel díszítve tálalom.


5 megjegyzés:

plutyka írta...

Sajnos nem nagyon jutok kecskesajthoz, de kirpóbálom mással,e setleg van ötleted, milyet használjak?

Gabojsza írta...

Zöldfűszerekkel és fokhagymával ízesített tehéntúró, ricotta, vagy cottage cheese-el is jó lenne.

plutyka írta...

Megcsináltam, nagyon ízlik :-)
Gyerekeim véleménye: aaanyaaa, te mindig olyan őrült ételeket eszel... :-)

Gabojsza írta...

Már hogy őrülten jókat, ugye? :-)))

gyöngyöcs írta...

Hű, Gabojsza!
Megcsináltam, vagyis picit változtatva elkészítettem. A férjem szerint az eddigi legjobb céklából! Pedig nem egy dícsérős fajta, és egy-két dolgot már készítettem a zsenge céklákból :-) Nagyon hálás vagyok érte, vendégváró lesz nálam. Én krémes gorgonzolát használtam hozzá, és bazsalikomom volt, azt tettem bele. Folyósabb volt persze, mint a Tiéd, de csuda jó!