2012. október 5.

Legyél Te a büfés! – „Együnk egymásért!” adománygyűjtő program


Október 16. az Élelmezés Világnapja, egyben az Élelmiszerbanknál a téli időszakra való felkészülés kezdete, amikor is több százezer ember élelmezését segítik Magyarországon is. Szerencsére elérhető élelmiszerkészlet van bőven, hiszen az élelmiszerláncban még mindig több ezer tonnányi élelmiszer kerül megsemmisítésre, amelyet időben történő beavatkozással meg lehet menteni és el lehet juttatni az arra rászorulóknak. A logisztikai költségek fedezésére pénzre is szükség van, ehhez most olyan partnereket keres a szervezet, akik az „Együnk egymásért” Adománygyűjtő Program szervezőiként felvállalnak egy-egy saját „akciót” egy nagy közös adománygyűjtő kampány részeként.
 A programok szabadon választhatóak, de minden program célja (tetszőleges mértékű) anyagi támogatás megszerzése az Élelmiszerbank céljainak megvalósításához. Az Élelmiszerbank tevékenysége az ételekhez, élelmiszerekhez kapcsolódik, az „Együnk egymásért!” program megjelenítéséhez is biztosít internetes felületet az Élelmiszerbank, amit minden szervező a saját ismeretségében terjeszthet e-mail-ben ill. közösségi médián (Facebook, iwiw, Twitter, stb.).
 Ha hiszel az Élelmiszerbank céljaiban, és szeretnél tevékenyen támogatni őket, akkor csatlakozz a programhoz! Bízunk benne, hogy az „Együnk egymásért!” sikeres lesz, és megfelelő alapokkal tudnak nekivágni a téli szezonnak. Ehhez minden apró segítség számít, hiszen az Élelmiszerbank az élelmiszert nem veszi, hanem „menti”, így már kb. 2000 Ft-ból tudják biztosítani egy család egy teljes havi élelmiszerszükségletét!

Ha már eldöntötted, milyen programot akarsz szervezni, keresd Lőrincz Edinát a lorincz.edina@elelmiszerbank.hu e-mail-címen a következő adatokkal:
- az akciód elnevezése
- az akció rövid leírása (milyen jellegű -- pl. vacsora, muffin-vásár stb, a menü vagy választék)
- helyszín
- időpont
- kik vehetnek rajta részt (pl. zártkörű: csak a barátaid várod, vagy nyílt)
- ha nyílt, hogyan lehet rá jelentkezni
- továbbá várnak még egy képet, amely a helyhez vagy az elkészített/árult ételhez kapcsolódik.
Ezek alapján feltüntetnek az aktív résztvevők között, illetve létrehoznak egy facebook-eseményt, amit te is hirdethetsz a barátaid körében.

További kérdéseid a fenti e-mail-címen vagy a 06/30/842-6225-ös számon teheted fel.
Szimpatikus kezdeményezés, segítsünk együtt!