2012. július 1.

A két perces leves, kánikulára: kovászos uborka krémleves



Kovászos uborka levest csináltam már jó párszor, de most sem joghurt, sem friss kapor nem volt itthon, így abból „főztem”, amit találtam. Egy 2,5 literes üveg jéghideg kovászos uborka levét blenderben habosra kevertem egy nagy pohár tejföllel meg 3 kovászos uborkával. Kis kockákra vágott feta sajt és apróra vágott kovászos uborka volt a leves betét. Két perc munka, tömény élvezet!
Jövő héten ismétlés:-)


Délután kettőkor 42 fok volt a teraszon, árnyékban. 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Légyszíves segíts!Mitől lesz a koviubi leve nyúlós?Jódozott sót nem használok, tűző napon nincs.Amúgy jó ízű,kemény,egy kicsit leöblítem és ehető, de kár a levéért.márti

Gabojsza írta...

Nem tudom...nem volt benne túl sokáig a kenyér? Ha nem, akkor lehet, hogy az uborka fajtája miatt?
Én csak meleg vízzel öntöm fel, Édesanyám mindig felforralja a vizet a sóval és még melegen önti rá, de nyúlós nem lett még a leve egyikünknek sem. Sajnálom, hogy nem tudok többet segíteni.