2012. július 18.

Dinnye szezon!


kép innen.

Idén jók a görögdinnyék. Édesek, lédúsak, kívánatosak és bár reménykedek, hogy csökken még az áruk, de így is naponta, két naponta újra kell szervezzem a hűtőben tárolást, hogy beférjen az a 8-9 kg-os darab, ami rendszeresen hazakerül és behűtendő. Ha sürgős a dolog, egyszerűen kettévágom és egy felet beteszek a fagyasztóba, ha nem feledkezünk meg róla, fél órán belül már esszük is. Ha megfeledkezünk, lesz belőle granita, vagy pezsgős koktél (dinnyehús kikanalaz, blenderbe leturmixol, szitán átpasszíroz – így megszabadul a magoktól , pohárba kanalaz, jéghideg pezsgővel felönt, elégedetten kortyol). A húsából készülhet dinnyetatár, fetával kockázva üdítő vacsora, vagy vicces előétel,

kép innen.

de legtöbbször csak egy kés kell hozzá és hárman fél óra alatt kiesszük a héjából!

Még a kormány is kampányt indított  a magyar görögdinnye népszerűsítése érdekében, amelynek célja a Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs megyei dinnye fogyasztásának ösztönzése :-)
Remélem hamarosan lesz egy hasonló honlap, de legalább egy ilyen, ahol sok-sok (magyar) görögdinnyéből készült finomság kelleti magát. Mert a dinnye jó, a dinnye finom, a dinnye egészséges.

Csapra azért nem verem.