Két bulikaja, amit bármikor be lehet vetni, egy borozgatós-beszélgetős vacsorán, egy grillpartin, előételnek, vagy akár a szilveszteri vacsorán .
Hozzávalók a fűszeres túrókrémes pirítóshoz :
1 csomag Toast kenyér
1 csokor újhagyma, vagy snidling
negyed kg tehéntúró
2 ek tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
fél piros kaliforniai, vagy kápia paprika
só és frissen őrölt bors
A toast kenyér szeletekből csillag alakú kiszúró formával csillagokat vágok, tepsire helyezem és 5-8 percre (vagy amíg kis színt kapnak) betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ha megpirultak, kiveszem és kihűtöm. Jól záródó kekszes dobozba így készen is lehet őket tárolni felhasználásig, nagyobb vendégseregre is elő lehet készülni.
A túrókrémhez az újhagymát (vagy snidlinget) felaprítom, a paprikát nagyon apró kockákra vágom. Egy keveset félreteszek díszítéshez az újhagyma zöldjéből (vagy snidling) és a paprika kockákból is. A túrót villával áttöröm, belekeverem a tejfölt és az aprított újhagymát meg piros paprikát, belereszelem a fokhagymát. Tálalás előtt mindegyik csillagra teszek egy kiskanálnyit a túrókrémből a, a félretett újhagyma zöldjével (vagy snidlinggel) és a paprika kockákkal díszítem.
A baconos datolyát így készítem és (megmosott) cukorborsón tálalom.