2012. június 19.

Retek krém jégcsap retekből


Állandósulni látszik az időhiányom, több mint 2 hétig nem volt új bejegyzés a blogon. Pedig annyi minden történt gasztro vonalon is! Lezárult a Szega Foods receptverseny, volt Gourmet Fesztivál a Millenárison, megjártuk Dániát, mostanában tízen ülünk asztalhoz, majdnem mindennap grillezünk (a tegnapi szűz volt A nagybetűs) és kaptam egy újabb játékszert, egy Moulinex Fresh Express+-t. Na azóta csak reszelek, szeletelek, sorban készülnek a saláták, kencék, zöldségtorták. Mert hálás egy kis gép! Oda vagyok érte. Kint lakik a konyhapulton, mert kicsi és kis helyen elfér az összes rápattintható tartozékával együtt, na meg nem utolsó sorban gyönyörű! (Jól állna nekem egy ilyen színű autó is…)

Feltett szándékom volt részt venni a VKF!legutóbbi fordulóján is, mert a házigazdája, chriesi igazán kreatív és izgalmas témát talált ki: fehér ételt kellett készíteni. A határidőt lekéstem, mert nem volt időm megírni a bejegyzést annak ellenére, hogy készítettem egy jó kis reggeli kencét, jégcsap retekből. Az új kisgépnek köszönhetően egy jókora retek és a hagyma lereszelése is pár másodpercig tartott, az érdemi munka sem volt több úgy 3 percnél.


Hozzávalók:
1 méretes jégcsap retek
fél fej hagyma
3 ek majonéz
1 ek tejföl
1 kiskanál magos mustár
fél citrom reszelt héja és pár csepp a levéből
frissen őrölt bors

A retket jól megmosom, a hagymát meghámozom, és mindkettőt pikk-pakk lereszelem a csodamasinán. Alaposan besózom és békén hagyom 10-15 percig. Kinyomkodom a levét, a kinyomkodott részt tálba teszem és összekeverem a többi hozzávalóval, tekerek bele borsot. Rozskenyér pirítóssal a legfinomabb.

A csodamasinát köszönöm a Moulinex-nek!