Állandósulni látszik az időhiányom, több mint 2
hétig nem volt új bejegyzés a blogon. Pedig annyi minden történt gasztro
vonalon is! Lezárult a Szega Foods
receptverseny, volt Gourmet Fesztivál a Millenárison, megjártuk Dániát,
mostanában tízen ülünk asztalhoz, majdnem mindennap grillezünk (a tegnapi szűz
volt A nagybetűs) és kaptam egy újabb játékszert, egy Moulinex Fresh Express+-t.
Na azóta csak reszelek, szeletelek, sorban készülnek a saláták, kencék,
zöldségtorták. Mert hálás egy kis gép! Oda vagyok érte. Kint lakik a
konyhapulton, mert kicsi és kis helyen elfér az összes rápattintható
tartozékával együtt, na meg nem utolsó sorban gyönyörű! (Jól állna nekem egy
ilyen színű autó is…)
Feltett szándékom volt részt venni a VKF!legutóbbi fordulóján is, mert a házigazdája, chriesi igazán kreatív és
izgalmas témát talált ki: fehér ételt kellett készíteni. A határidőt lekéstem,
mert nem volt időm megírni a bejegyzést annak ellenére, hogy készítettem egy jó
kis reggeli kencét, jégcsap retekből. Az új kisgépnek köszönhetően egy jókora retek
és a hagyma lereszelése is pár másodpercig tartott, az érdemi munka sem volt
több úgy 3 percnél.
Hozzávalók:
1 méretes jégcsap retek
fél fej hagyma
3 ek majonéz
1 ek tejföl
1 kiskanál magos mustár
fél citrom reszelt héja és pár csepp a levéből
frissen őrölt bors
só
A retket jól megmosom, a hagymát meghámozom, és mindkettőt
pikk-pakk lereszelem a csodamasinán. Alaposan besózom és békén hagyom 10-15
percig. Kinyomkodom a levét, a kinyomkodott részt tálba teszem és összekeverem a
többi hozzávalóval, tekerek bele borsot. Rozskenyér pirítóssal a legfinomabb.
A csodamasinát köszönöm a Moulinex-nek!