2011. május 31.

Visszaszámlálás!


Még négy nap és itt az idei év, számomra egyik legnagyobb kihívását jelentő gasztro-eseménye, a Tefal Dining Guide Blogkóstoló. Tízen, tíz fogással állunk ki a nagyközönség elé megmutatni, hogy nem csak a virtuális térben tudunk főzni. Szombat déltől késő estig várjuk azokat, akik szeretnék megkóstolni többek között az általam készített erdélyi töltött szőlőlapit.

Fotó: Nagy Balázs

A gyerekeket a Kuktanoda Főzőiskola és játszóház is várja, ahol a konyhaművészet csínját-bínját szakértőktől leshetik el a fiatal tanoncok. A felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt a legjobb cukrászdákkal és csokoládé manufaktúrákkal együttműködve. Konyhatechnikai Kiállításnak is helyt ad a Food Show, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobbiszakácsok tábora. Természetesen sok más programmal is várják a fesztiválra érkezőket, főzőbemutatók és kóstolók is színesítik a gasztronómiai eseményt.

A Blogkóstoló alatt a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor vezetésével megalakult Garami Funky Staff lép fel. A zenekar a 70-es, 80-as és 90-es évek funky, disco és soul slágereivel szórakoztatja a közönséget. A zenészek pedig nemcsak a fülnek kedveznek az ismert dallamokkal, hanem a szemnek is, hiszen a színpadon csillogó, korabeli disco ruhákban tündökölnek majd.

A rendezvény helyszíne a Millenáris Park (H–1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.), ahol a „B” csarnokban találtok meg minket, a Marczibányi tér felől közelíthető meg a legegyszerűbben.  A „B”csarnok bejáratánál lehet felvenni az esetlegesen előre megrendelt jegyeket, melyek ára 1000 Ft/fő. A parkolás nehézkes lesz a környéken, érdemesebb autó nélkül érkezni.

A Blogkóstolón a Szigeten megismert fesztiválkártyás módszerrel lehet majd fizetni, amely gyakorlatilag egy alkalomra szóló „bankkártya”. Az ételekből egy kóstolóadag 690 Ft, italokat két kifejezetten erre az alkalomra felállított pult kínál majd, természetesen a bloggerek által készített ételekhez külön borkínálat is megtalálható lesz.

Gyere, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez!