2011. május 9.

Útravaló

Az elmúlt hétvégét ÉP-vel egy csodás alföldi borházban töltöttük.

Fotó: Anna Borház

Jó tíz éve jártam ott első alkalommal, jó volt látni az elmúlt évek változásait, a fejlődést. Gondaanyuék voltak házigazdáink, a résztvevők – ki közelebbről, ki távolabbról érkezett, Edelénytől-Gyuláig. Érdekes vállalkozás volt egy évek óta egymást ismerő, jól összeszokott baráti társaságba csöppenni (a Böbsi fórum csapatába), ahol én mindössze a házigazdát ismertem, de bevallom őszintén, rég éreztem magam ilyen jól:-)
A központi téma természetesen a sütés-főzés volt, nagyon finomakat ettünk és ittunk, jókat beszélgettünk. Egyedüli gondom, hogy az indulás előtti kapkodásban otthon maradt a fényképezőgépem, így kicsit „félkezű” voltam, a beszámolóhoz a képeket azoktól kölcsönöztem, akik nem felejtették otthon a gépeiket:-)

Az első közös ebéd egy pohár pezsgővel és sok mosollyal indult. Gondaanyu főzött egy isteni sváb gombóclevest (olyan igazi békebeli, finom, egyszerű alapanyagokból készült házias levest, hamarosan elkészítem itthon is),

Fotó: Böbe

majd hamburgert ettünk, mindenki maga állította össze a sajátját, finom Gondaanyu-féle házi hamburger zsömlébe, ízes húspogácsával, sok zöldséggel. Ebéd után volt süti, pogácsa, borozgatás, beszélgetés. Estére a kemencébe készült oldalas és csirkecomb, meg grillen tarja, csirkeszárny és húspogácsa,

Fotó: Böbsi

voltak finomabbnál-finomabb saláták, sütemények és Gondáék kiváló borai. Bár a grillezés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, majdnem minden elfogyott:-) Az éjszakát a hajósi pincefaluban töltöttük egy pince tetőterében. Vasárnap reggel volt újabb terülj asztalkám: frissen sült croissant, Limara-féle sajtos mini baguette,

ezt a fotót nem tudom ki készítette:-)

levendulás kalács, vagy 8 fajta lekvár (én vittem), finom házi sonka és zöldségek.
Ebédre Gondaapu főzött egy isteni halászlét (ÉP kuktáskodott neki),

Fotó: Böbsi

Magdi sütött egy rakás olyan finom fánkot, amilyet még életemben nem ettem,

Fotó: Böbe

én készítettem a halat nem kedvelőknek egy tepsinyi spárgát, bacon szeletekbe tekerve, egy kis turbolyával megbolondítva, kemencében sütve.

Fotó: Andi
Annak ellenére, hogy a kevés turbolyán kívül csak a bacon ízesítette, nagyon finom volt, a majonézes káposztasaláta úgy színtén.

Fotó: Babett

Reggeli után közösen bedagasztottunk egy öregtésztás kenyérnek valót,

Fotó: Babett (a tepsiben csücsülő, bóbitás kenyérke lesz az enyém:-))

amiből mindenkinek jutott egy kemencében sült kis cipó útravalónak, hogy el ne felejtsük a közösen töltött hétvégének az ízét.

A legszebb útravaló, amit valaha kaptam:-)

Kaptam friss zsályát is, Gondaanyunak akkora bokra van belőle, hogy csak ámultam:-)

Lányok, köszönöm, hogy részese lehettem a csapatnak, remélem lesz folytatás!
Gondaanyuéknak külön köszönjük a meghívást, a szíves vendéglátást és a fáradozást.

Ha tetszett a poszt, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.