2011. május 19.

Spárga saláta


Retro-feeling (a majonéz miatt), tiszta nyolcvanas évek. Amúgy finom.

Hozzávalók:
250 g spárga, fehér és zöld, vegyesen
3-4 db főtt tojás
2 szál újhagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
3-4 evőkanál majonéz
3-4 evőkanál joghurt
só, bors

A tojásokat keményre főzöm, megtöröm a héjukat, hidegvízben hagyom hűlni, majd meghámozom és kockákra aprítom.
Ha nyers spárgából készítem, akkor a fehér spárgát meghámozom, a fás végét levágom, a zöldnek csak lepattintom a fás végét, pont ott fog eltörni, ahol már nem fás. Cukros-sós vízben (1 liter vízhez 1 evőkanál cukor és egy teáskanál só) roppanós-puhára párolom, hagyom kihűlni, majd egy-másfél centis darabokra felaprítom. Ha sült spárgából készítem, azt csak felaprítom, az újhagymával együtt. A majonézt kikeverem egy evőkanál mustárral (lehet magos is), meg joghurttal, sózom, borsozom, belereszelem és elkeverem benne a fokhagymát, belekeverem a spárgát, hagymát és a főtt tojást. Fogyasztás előtt hagyom hűlni 1 órát a hűtőben. Pirítóssal tálalom.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Salátának még nem ettem, de nagyon finom lehet

Szabina írta...

Nemrég főzelékként készítettem fehér spárgát, legközelebb viszont ezt a receptet próbálom ki! :)

barbette írta...

Gabojsza! nagyon jól néz ki! Nálunk is majonéz a menő mostanában. Frissen gyalult káposztával, meg ami éppen akad bele...

Eszter írta...

Nagyon jó lehet!

Foodafok írta...

Nem az évek számítanak. A sali nagyon finom lehet.