2011. május 17.

Ezer töltött szőlőlapi


Tavaly szeptemberben volt az első Blogkóstoló. Aznap Hőgyészen voltam a szarvasgomba fesztiválon, és miután letudtam a bemutatófőzést felautóztam Pestre, megnézni, ki mi jót főzött a nagy eseményre. Esett az eső, de a Tabán Terasz udvarán olyan jó volt a hangulat, hogy késő este alig akartunk hazaindulni.

Idén én is részese lehetek a csapatnak. A 2011-es Tefal Dining Guide Blogkóstolón szintén első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Csak a Puffin és Piszke, illetve a tavalyi tapasztalataikat felhasználva érkezik Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Limara, és Lorien. Lelkesen készülünk a megmérettetésre, már a tervezett menüt is összeállítottuk. Íme, mivel várjuk a látogatókat:

Chili&Vanília: Ázsiai saláta
Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie
Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta
Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával
Horasz: Ecetes tűztál – különleges vietnámi tekercs
Lila Füge: Pavlova variációk
Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal
Lorien: Zöldséges lasagne
Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel
Jómagam pedig erdélyi töltött szőlőlapit (töltike) készítek, nagyjából ezer darabot.

A legutóbbi megbeszélésünkről kisfilm is készült, Kiripolszki István főzött nekünk pazar vacsorát.



Ha tetszett a poszt, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.