2011. május 16.

Gerbeaud, az édes álom


A Gerbeaud fogalom, 1858 óta édes hely Budapest szívében. Az egykor innovatív és újító, a magyar cukrászatban forradalmat indító komplexumból a kilencvenes évek elejére nem sok maradt az eredeti Gerbeaud értékrendből, csak egy értékes ingatlan és egy avitt-, drága- és nosztalgikus kávéház.


Az elmúlt pár évben a Gerbeaud hatalmas vállalkozásba kezdett, melynek célja a patinás cukrászda jó hírnevének visszaszerzése a magyar vendégek körében és csakis minőségi finomságok kínálása. Mindehhez olyan tulajdonosi és menedzseri háttér társul, mely elkötelezett a minőség és haladás útján, a Gerbeaud - mint tradicionális magyar márka építésében - és a mögötte lévő tartalom újraalkotásában. A Kolonics Zoltán által vezetett cukrászcsapat jelmondata lehetne a tradíció és innováció találkozása.
Süteményeik alapanyagában nem ismernek kompromisszumot, kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból, kézműves jelleggel készítik termékeiket. Céljuk, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessék új ízekkel, textúrákkal, de a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízei és termékei is újjáéledtek, modern formába öntve, a mai ízlésnek megfelelően.


Az újítások nem jelentik a szakmai múlt elvetését, az új technológiák, alapanyagok, eszközök, formák, felszerelések, gépek alkalmazása azonban elengedhetetlen. Megmaradtak a klasszikus sütemények is, mint a Dobos, vagy Esterházy torta, de olyan újdonságok is helyet kaptak, mint a Bazsalikomos-citrom, Royal-csokoládé, vagy Narancsos-karamell.
A Gerbeaud cukrászda olyan, mint egy önálló mesevilág, így az új koncepció, a sütemények és az arculat is ehhez illeszkedik. A termékek csomagolása észbontóan szép, elegáns, letisztult.


Itt kínálják a város egyik legszuperebb reggelijét, a péksütemények helyben készülnek, a választék igen csábító és folyamatosan bővül a termékkínálat.

Jómagam egy nagyon kellemes estén ismerkedtem a megújult Gerbeaud-val.
Haza is hoztam pár szelet süteményt, hogy az itthoniak se maradjanak ki a jóból, másnap a reggeli kávém mellé macaront majszoltam, és még mindig mosolyogtam.
Sikeres megújulást, Gerbeaud!


Tudtátok, hogy elvitelre a sütemények árából akár 50% kedvezményt is adnak? És olyan gyönyörűségbe csomagolják…A macskanyelv a kedvencem :-)




Fotók: Gerbeaud 

Ha tetszett a poszt, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.