2011. május 16.

Gerbeaud, az édes álom


A Gerbeaud fogalom, 1858 óta édes hely Budapest szívében. Az egykor innovatív és újító, a magyar cukrászatban forradalmat indító komplexumból a kilencvenes évek elejére nem sok maradt az eredeti Gerbeaud értékrendből, csak egy értékes ingatlan és egy avitt-, drága- és nosztalgikus kávéház.


Az elmúlt pár évben a Gerbeaud hatalmas vállalkozásba kezdett, melynek célja a patinás cukrászda jó hírnevének visszaszerzése a magyar vendégek körében és csakis minőségi finomságok kínálása. Mindehhez olyan tulajdonosi és menedzseri háttér társul, mely elkötelezett a minőség és haladás útján, a Gerbeaud - mint tradicionális magyar márka építésében - és a mögötte lévő tartalom újraalkotásában. A Kolonics Zoltán által vezetett cukrászcsapat jelmondata lehetne a tradíció és innováció találkozása.
Süteményeik alapanyagában nem ismernek kompromisszumot, kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból, kézműves jelleggel készítik termékeiket. Céljuk, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessék új ízekkel, textúrákkal, de a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízei és termékei is újjáéledtek, modern formába öntve, a mai ízlésnek megfelelően.


Az újítások nem jelentik a szakmai múlt elvetését, az új technológiák, alapanyagok, eszközök, formák, felszerelések, gépek alkalmazása azonban elengedhetetlen. Megmaradtak a klasszikus sütemények is, mint a Dobos, vagy Esterházy torta, de olyan újdonságok is helyet kaptak, mint a Bazsalikomos-citrom, Royal-csokoládé, vagy Narancsos-karamell.
A Gerbeaud cukrászda olyan, mint egy önálló mesevilág, így az új koncepció, a sütemények és az arculat is ehhez illeszkedik. A termékek csomagolása észbontóan szép, elegáns, letisztult.


Itt kínálják a város egyik legszuperebb reggelijét, a péksütemények helyben készülnek, a választék igen csábító és folyamatosan bővül a termékkínálat.

Jómagam egy nagyon kellemes estén ismerkedtem a megújult Gerbeaud-val.
Haza is hoztam pár szelet süteményt, hogy az itthoniak se maradjanak ki a jóból, másnap a reggeli kávém mellé macaront majszoltam, és még mindig mosolyogtam.
Sikeres megújulást, Gerbeaud!


Tudtátok, hogy elvitelre a sütemények árából akár 50% kedvezményt is adnak? És olyan gyönyörűségbe csomagolják…A macskanyelv a kedvencem :-)
Fotók: Gerbeaud 

Ha tetszett a poszt, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

6 megjegyzés:

Hobbiszakács írta...

Jééé, macskanyelv! Hadd ne áruljam el, hány éve nem hallottam ezt a szót (és nem ettem) :-(

:-))

Vajon az egykori, Suhajda nevű csokis édesség létezik még?

Névtelen írta...

Sajnos-bár nem tudom hány éves vagy-a hatvanas-hetvenes és esetleg a nyolcvanas évek sütemény kínálata mára teljesen eltűnt.Indiáner és még sorolhatnám.És ez most NEM politika!A Jégbüfé és az összes patinás, régi extra kínálat mára nincs!!!Tucat sütik,azonos kaptafára.Megértem én,hogy új dolgok kellenek,de ez ma már kiszorította az igazi, régi, különleges és nagyon jó kínálatot,ötször megyek be, mire nagy nehezen valamire rászánom magam,de lehet, hogy a mai trend szerint már avitt ,elavult és öreges az ízlésem.57 vagyok.Persze nagyon klassz minden de köze nincs a régihez!!!!!

Hapci írta...

Hobbiszakács: Suhajdát láttam Szamos-verzióban, ha jól emlékszem.

Sgt.Pepper írta...

wow wow wow...che eleganza, che raffinatezza...che delizia......davvero splendidi, direi che per assaggiarli tutti ci vorrebbero almeno 30 scatolette!!! ;)))
complimenti per il blog, davvero interessante!
a presto,
ciaooooooooooooo

Gabojsza írta...

Molto grazie!:-)))

Izabella írta...

Hmmm. De jól néz ki!!!

http://www.itsbellatime.blogspot.com/