2011. május 31.
Nyúlszivar
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (nyolclapos)
1 enyhén felvert tojás, egy kevés belőle félretéve a réteslapok “ragasztásához”
16 db nyúlgerinc filé
20 dkg nyúlmáj
1 dl Bock Rosé (2010, Villány)
3 salottahagyma
1 kis csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
1 db sóban eltett citrom héja
4 dl olaj a sütéshez
A nyúlmájat gondosan megtisztítom és a kés fokával elkaparom, a benne levő hártyákat kidobom. A salottahagymát finomra vágom és olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a nyúlmájat, a bort és 5-8 percig, kevergetve sütöm, majd hagyom hűlni és keverőtálban folytatom. A petrezselymet és a marokkói sózott citrom héját felaprítom, majd összekeverem a hagymás-májas masszával, enyhén felvert tojással és tekerek bele borsot.
A réteslap csomagot kibontom, kiterítem és a lapokat hosszában elfelezem.
Egymásra teszem őket és elkezdem a “szivargyártást”: a réteslap rövidebb oldalára teszek 3 kiskanálnyi citromos-petrezselymes nyúlmáj-masszát, erre a kevés sóval-borssal ízesített gerinc filét, majd a lap két oldalát, jobbról-balról ráhajtom. Széleit megkenem a félretett felvert tojással és feltekerem, így egy kvázi szivar alakú csomagocskát kapok. Ha mindet elkészítettem, olajat melegítek és oldalanként 2-3 perc alatt szép pirosra sütöm, konyhai törlőpapírral bélelt tányérra szedem és még melegen, sréhen elfelezve , salátával tálalom. Nyúlrajongóknak kötelező, valami eszméletlen finom, a sóban eltett citromtól különleges ízű, klassz kis vendégváró falat!
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Címkék:
finger food,
nyúl,
nyúlmáj,
party falatka,
petrezselyem,
rétestészta,
sóban eltett citrom