2011. május 18.
Spárgával és sonkával töltött haltekercs
Spárgaszezonban, halnapra, salátával.
Hozzávalók tekercsenként:
tengeri halfilé
2-3 nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonka
pár síp fehér spárga
1 kiskanál dijoni magos mustár
frissen őrölt bors
A halfilék borsozom, bekenem vékonyan dijoni magos mustárral és beborítom előbb hajszálvékony füstölt sonka szeletekkel, majd hámozott, méretre vágott fehér spárga sípokkal. Feltekerem, beleteszem kivajazott sütőtálba és betolom a 180 fokos sütőbe, 15-18 percre. Ezalatt a hal elkészül, de nem szárad ki, a spárga épp csak elveszti ropogóságát, a sonka meg átadja jó ízét a halnak.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.