2011. május 18.

Spárgával és sonkával töltött haltekercs


Spárgaszezonban, halnapra, salátával.

Hozzávalók tekercsenként:
tengeri halfilé
2-3 nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonka
pár síp fehér spárga
1 kiskanál dijoni magos mustár
frissen őrölt bors

A halfilék borsozom, bekenem vékonyan dijoni magos mustárral és beborítom előbb hajszálvékony füstölt sonka szeletekkel, majd hámozott, méretre vágott fehér spárga sípokkal. Feltekerem, beleteszem kivajazott sütőtálba és betolom a 180 fokos sütőbe, 15-18 percre. Ezalatt a hal elkészül, de nem szárad ki, a spárga épp csak elveszti ropogóságát, a sonka meg átadja jó ízét a halnak.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

4 megjegyzés:

4Gyerek írta...

ez úgy ahogy van, tuti isteni.
köszönöm az ötletet, ezt elpakoltam. remélem nem jó mélyre.

Bianka írta...

Fantasztikus micsoda ötlet

Eszter írta...

Tök jó, halat is tölteni, feltekerni.
Boldog 4. születésnapot és még sok-sok jó, blogolós évet kívánok Neked!

Gabojsza írta...

Köszönöm:-)
Van, aki mindent kiránt, én mindent feltekerek:-)