2010. október 4.
Rozmaringos zöldparadicsom-zöldalma lekvár
Még mindig lekvár, még mindig zöldparadicsomból, ezúttal zöld almával és sok rozmaringgal. Finom magában is, de még jobb érlelt kecske,- vagy juhsajttal, sült hússal, vagy egyszerűen, egy szelet vajas pirítóssal.
Hozzávalók:
1 kg zöldparadicsom
fél kg zöld alma
20 dkg 2:1 befőzőcukor
1 citrom leve és reszelt héja
2 ágacska (vagy ízlés szerint több) friss rozmaring
A zöldparadicsomot, almát feldarabolom és felteszem főni. Úgy fél óra elteltével botmixerrel megdolgozom, majd egy szitán átpasszírozom, így megszabadulok a felpöndörödött héj darabkáktól, magvaktól. A pürét összekeverem a cukorral, beleteszem a rozmaringot és addig főzöm, míg az állaga kedvemre való sűrűségű nem lesz. Sterilizált üvegekbe szedem, rátekerem a fedőt, fejtetőre állítom pár percre, majd száraz dunsztban (kosárban, plédek között) tartom másnapig.
Címkék:
alma,
citrom,
gluténmentes,
lekvár,
rozmaring,
tartósítás,
zöldparadicsom