2010. október 4.

Rozmaringos zöldparadicsom-zöldalma lekvár


Még mindig lekvár, még mindig zöldparadicsomból, ezúttal zöld almával és sok rozmaringgal. Finom magában is, de még jobb érlelt kecske,- vagy juhsajttal, sült hússal, vagy egyszerűen, egy szelet vajas pirítóssal.

Hozzávalók:
1 kg zöldparadicsom
fél kg zöld alma
20 dkg 2:1 befőzőcukor
1 citrom leve és reszelt héja
2 ágacska (vagy ízlés szerint több) friss rozmaring

A zöldparadicsomot, almát feldarabolom és felteszem főni. Úgy fél óra elteltével botmixerrel megdolgozom, majd egy szitán átpasszírozom, így megszabadulok a felpöndörödött héj darabkáktól, magvaktól. A pürét összekeverem a cukorral, beleteszem a rozmaringot és addig főzöm, míg az állaga kedvemre való sűrűségű nem lesz. Sterilizált üvegekbe szedem, rátekerem a fedőt, fejtetőre állítom pár percre, majd száraz dunsztban (kosárban, plédek között) tartom másnapig.

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Húúú ez nagyon izgalmas!!!

4gyerek írta...

ez oooooolyan jól hangzik

Ágni írta...

Szia! Jól hangzik! Kaptál tőlem egy kreatív blogger díjat, ha gondolod átveheted a görög kaland blogbejegyzésemből! Gratulálok a szép és érdekes bloghoz!

Mammka írta...

Hú,nagyon köszönöm!!!!!A rozmaring biztosan megbolondítja..)
Úgy ajánlotta Laci a blogodat.
Örülök neki,pedig nem vagyok egy nagy konyhatündér,csak amennyire kell..)

Mammka írta...

De most látom: Gabojsza...Én már olvastalak szerintem.:)