Ma részt vettem a Police Borrend rendezvényén, ami egyben családi nap is volt, jó programokkal, étel-ital kóstolókkal és a jó borok mellett pár igazi csemegével: egy egri sajtmanufaktúra finomságai
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7S_WpOuv5zizEVlgFVlf_ippDsuE67nv27xQ8r7FTehZte3RY9Z4PeFy3YtrUdmYyn-h2ikifx-btaVFV7TaqVnR8nVnMSqaOBuJ6Cq6Tmtje5RMy4rATzejkFF69cLEqMnMILxuX95E/s640/sajtos.jpg)
házi lekvárok és birssajtok
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTDJ4wHzBso4Go8ezgJq856_FjDRbgkNElVaq4IrKB2zGSttYtEuoyh7vkET-x9dfGTgiRnzurrUkvQwdenemR5IUaOJ3V-PJMIlEhyphenhyphencEx_g1Jnzk1zkwx4URD6gM9Vad7B-2BYSslybo/s640/lekvarok.jpg)
meg igazi, kézzel nyújtott rétes. Pillanatok alatt készült a meggyes, tökös-mákos, almás, túrós rétes a szemünk láttára, hihetetlenül rugalmas tésztából, szakadás-mentesen. Amikor megkérdeztem, hogy mi kell az ilyen tökéletes tésztához, a mesterasszony szerényen csak annyit mondott: liszt, víz és 20 év gyakorlat. Lehet, hogy még nem késő megtanulnom?:-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw4zEDtiDAW1YU-H_1sL6zbKTbhmGVU9c5e0nD1YvXqjMN6dQTyqSooTlz0k_xHlMH_-Xk47De2RLt5EOnxBpT9wFcJD2oiasnEHKhMnNCoMgmnfV1KFQ8yDNGGfWoyHKgiYRBTN-raAU/s640/r%C3%A9tes1.jpg)
És íme, a végeredmény: : mennyei!!! (nem félreértendő, nem a tökös-mákosból lett meggyes:-)