2007. október 17.

Pick-pack kávékrém / mogyorókrém likőr

Azoknak ajánlom, akik szeretik a Baileys jellegű italokat. Érdemes jó minőségű alapanyagból készíteni, ellenkező esetben igen kommersz végeredménnyel lehet számolni.

Hozzávalók kb 2 liter likőr elkészítéséhez:
22,5 dkg kristálycukor
3 cs. vaníliás cukor (érdemes dr5ker bourbon vaniliásra beruházni!)
6 egész tojás
7,5 dl jófajta rum (semmi esetre sem sütőrum)
1 liter 30%-os zsírtartalmú tejszín (NEM hulala!)
1-1,5 ek azonnal oldódó natúr kávé granulátum

A kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem a tojásokkal. Kevés felmelegített tejszínbe feloldom a kávé granulátumot és hozzádolgozom a masszához. Összekeverem a tejszínnel, majd a rummal. Azonnal fogyasztható (jégkockával felszolgálva), de érdemes legalább 24 órát érlelni, hogy összeérjenek az ízek. Célszerű hűtőben tárolni a nyers tojás és tejszín tartalma miatt. A végeredmény egy sűrű, kellemes likőr, ami itatja magát, de nem elfelejteni, hogy rendes mennyiségű alkohol van benne! Lányos bulik kedvelt hozzávalója. Másnaposság esetén felelősséget nem vállalok!

Ha a fenti hozzávalókból mogyoró krémlikőrt szeretnél készíteni, a kávé granulátum helyett főzzél folyamatos kevergetés mellett kb 15 percen keresztül 20 dkg darált mogyorót (a pörkölt még jobb!) annyi tejben, hogy bőven ellepje, kihűlés után szűrd le és add hozzá a többi hozzávalóhoz! Az is isteni!