2007. október 8.

Húsbombóc kicsiben és nagyban

Alkottam sovány darált sertésből. Kétfélét. Mindkettő jó lett:-)
Első variáció: muffin formában sütött, szeletelt baconba bugyolált, füstölt sajtos fasírt (vagy inkább húsgombóc) mely a darált sertésen kívül só, bors, fokhagyma, oregánó és tojásból készült, mindegyik közepében egy kocka füstölt edamit gyömöszöltem, rukkola salátát kísért, mely a friss rukkolán kevés balzsamecetet és frissen reszelt parmezánt hordott.

Második variáció: ugyanabból a húsalapból, füstölt sajt helyett egy egész főtt tojás, kívül bacon köpeny. Mindkettő felvételt nyert a repertoárba!Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.

4 megjegyzés:

Franci írta...

Kedves Főző!
Nagyon jól néz ki!
Hogyan van kisütve, szabad kérdeznem?

gabojsza írta...

Kedves Franci,
mindkét változat a saját (villany)sütőmben sült, a "kicsi" szilikon muffin formában, a "nagy" egy króm tepsiben, egyszerre, légkeveréssel, 200 fokon. Időt nem mondanék (nem figyeltem), amikor szép piros volt a bacon a kűlsején, késznek nyilvánítottam. Azzal, hogy nem olajban sütöttem, időt, energiát és kalóriákat is spóroltam...

lorien írta...

Ezen a tojásos verzión azonnal megkordult a gyomrom!!!!!! Nagy nyilvánosság előtt elkövetett izgatás minősített esete :)

[nyelvészet on] vagy bacon, vagy szalonna, kár, hogy a média ezt ennyire beleitatta a köznyelvbe, pedig nem is magyaros, és nem is helyes (szalonna szalonna), és meg is van ennek a rendes magyar neve, nagyjából a kolozsvári szalonnához hasonlítanak a bacon néven forgalmazottak [nyelvészet on] ;)

gabojsza írta...

Igazad van, köszönöm, javítottam!