2007. október 10.

Csakazértis ebéd


Tegnap olvastam egy írást ami elgondolkodtatott...
Igen, kicsit exhibicionisták vagyunk. Mert ha nem azok lennénk, nem az interneten „mentenénk” el receptjeinket, „műveinket”. Valószínű én is lejegyezném egy kockás füzetbe, amin majd marakodhatna a két lányom, hogy ki örökölje, ha már tőlem nem tudják megkérdezni, hogy is készítettem ezt, vagy azt. De én nem csak két lányommal szeretném ezt megosztani! Sokan vagyunk már gasztrobloggerek és nem csak mi tanulunk egymástól, hanem sokan, akik nem vezetnek blogot, csak olvasnak minket. Mostanában naponta figyelem a statisztikát és számomra elképesztő, milyen sokan látogatják a blogomat. És nem hozhatja mindenki Chili&Vanilia, Dolce vita, vagy Maci színvonalát, mert mások a körülményeink, az életünk, a stílusunk és a tudásunk. De minél többeket olvasok, annál több ötletet, fortélyt jegyzek meg magamnak, aminek "gyümölcsét" családom és baráti társaságunk élvezi. És azt végképp nem érzem, hogy a másik miatt csinálnánk, versengés vagy egyéb céllal.

Hogy miért csakazértis ebéd?
Mert így nézne ki egy ebédem, amit „a fénykép kedvéért” (vagy a blog kedvéért – versengési céllal) készítenék. És erre lehetne mondani, hogy „nem kipróbált recept”! Mert a friss fügéért nem rajongok, rukkola salátát is alig kaptam (most fővárosiak csodálkoznak, hogy „hát pedig rukkolát mindenhol lehet kapni”, jelentem kisvárosban nem, hiper-szuper meg legközelebb 60 km-re van, de ott sem leltem, csak Pesten…), a gorgonzola echte olasz, de jobban szeretem dió és vörösbor társaságában vacsorára, a pulykamell sonkát pedig inkább szendvicsbe rakom, mint rózsának formázva a gorgonzolás füge mellé.
Meg amit itt megjelentetek, az nincs túlcicomázva a fénykép kedvéért (fenti kép kivételével!), meg fényképezni sem nagyon tudok, pedig nagyon szeretnék:-)
Na, most jól kiadtam magamból, megyek vissza dolgozni!

7 megjegyzés:

lorien írta...

Látom, fügét mutatsz nekünk :))

Így, gorgonzolásan nekem kicsit meredek, pedig külön-külön mindkettőt nagyon szeretem :)

gabojsza írta...

Szándékosan meredek, hiszen "csakazértis" ebéd. Külön-külön tényleg sokkal jobb!

lorien írta...

Igen, tudom, csak megpróbáltam elképzelni a párosítást, és kirázott a hideg :)

Látom, te is jól bevásároltál a madaras teszkóban. Én sem bírtam disztingválni, alig bírtam felcipelni a sok finomságot :)

Cserke írta...

Gabojsza, szívemből szóltál. Megnéztem, miről is írtál. Igazad van, nagyon is.
És a fotó szép, nagyon!!:))

gabojsza írta...

Cserke, köszönöm:-)

sütis néne írta...

szia! látom téged is megihletett a Borzsi blogjában lejegyzettek.... :-)engem is, csak én az akkor és ott megfogalmazódott gondolatot bontogattam ki magamban.... :-)
amúgy tényleg vannak színvonalbeli különbségek a blogok közt, de kérdem én, és akkor mi van...? semmi. :-)
amúgy aki fotózni nem tud, az én vagyok nem te.... :-)

dalit írta...

Én már tegnap olvastam, de nem lettem pipa, csak nem értettem, mi válthatott ki ilyen indulatot.
Én imádom azokat a blogokat is, amik különlegesek, CV, Fűszeres Eszter stb. Meg amik egyszerűbbek, meg amik férfiasak, stb.
Amúgy gabojsza, mi lenne, ha tudnál fényképezni:)