![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgI8AJlEnMr1X-Ao7xqJd1Mb-qTNs2Ws5Tkg7cIOvwwRw4on8FM7B-9sYtH-bE-ZkyfA51SJxEVegnrjZTLm4l0V7jxSVVq7Arx1HqEsc-Ndo9DnxBouImAO-3DHzXQVjf6SSy2dzbQ3yE/s640/kinai.jpg)
A szakácsok könyvében találtam egy pác receptet, amit – kicsit adaptálva – használtam e keleties egytálételnél.
A pác hozzávalói:
100 ml szezámolaj
1 magozott, apróra vágott chili
1 ek szójaszósz
1 ek frissen facsart mandarin lé (az eredeti receptben ázsiai citruslé: judzu szerepelt)
2 fej hagyma szeletekre vágva
30 dkg gomba, negyedelve (apró csiperke, vagy shiitake gomba)
fél kiló sertéscomb, kockázva
egy kis csomag üvegtészta
1 ek olívaolaj
A pác hozzávalóit összekevertem és egy éjszakán át pácoltam benne a kockázott sertéscombot. Másnap kevés olívaolajon elkezdtem sütni a húst, mikor kicsit megpirult hozzáadtam a páclevet, majd, a hagymát és a gombát, de nem vártam meg, hogy a zöldségek teljesen puhára párolódjanak. Hozzáadtam az előzőleg forró vízben pár percig áztatott, majd leszűrt üvegtésztát, ez szépen „megitta” a páclevet. Kellemesen csípős, jó ízű étel lett. Féltem, hogy az 100 ml szezámolaj túl intenzív, tolakodó lesz, de kellemesen csalódtam. Legközelebb sárgarépa karikákkal és kevés fokhagymával egészítem ki.