Hozzávalók: fél kiló gnocchi
2 db 400 g-os doboz hámozott paradicsom
3 gerezd fokhagyma, zúzva
kb 200 g füstölt-főtt tarja
friss bazsalikom levél, aprítva
1 fej lilahagyma, szeletelve
2-3 ek pecorino romano sajt, reszelve
frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
kevés olívaolaj
Még reggel, kevés vajon megsütöttem pár vastagabb szelet füstölt-főtt tarját (szendvicsbetétnek) , amire sütéskor tekertem frissen őrölt borsot. Ennek maradékát apróra daraboltam. Kevés olívaolajon megpároltam a szeletelt lilahagymát, rádobtam a zúzott fokhagymát, amikor megéreztem az illatát ment rá a hámozott paradicsom, a tarja darabkák, bors, só nem, mert a tarja igen sós volt. Összeforraltam, kicsit besűrítettem, hozzáadtam az előírásnak megfelelően 2 percig főzött gnocchit, tálaláskor megszórtam a friss bazsalikommal és reszeltem rá pecorino sajtot. Nagyon finom lett!