2007. október 30.

Fondue előtt

Sajtimádók vagyunk. De nagyon! :-) Ha kong a hűtőszekrény, és „normális” kaja nincs (ritkán fordul elő), sajtot mindig találni az erre külön fenntartott fiókban. Állandó lakók egy darab parmezán, valamilyen füstölt sajt, 1-2 doboz camembert és brie, amit jó éretten szeretünk és edámi vagy gouda, mert azt a gyerekek szeretik nagyon. Mi, felnőttek oda vagyunk a kecske sajtokért, mozzarella és feta is van általában, de a pácolt sajt állandó lakó, ha elfogy, már készítem is a következő adagot.

Összejött több fajta sajt, amit már nem nagyon kívánt senki „magában” elfogyasztani, tegnapelőtt reggel le is reszeltem őket, mert napok óta készülök egy sajtfondue vacsorára. Komolyabb főzésre nem volt időm, de annyi azért volt, hogy tésztafőző edényemben megpároljak egy fej rózsáira szedett brokkolit és 2 sárgarépát, vastagabbra szeletelve. Az ebédszünetben pedig felolvasztottam kedvenc serpenyőmben két marékkal a fondue-hoz készített sajtkeverékből, löttyintettem hozzá kb 1 dl tejszínt, egyneművé kevertem és beleforgattam a párolt zöldséget. Kapott egy borspuszit és már tálaltam is.

Használtam hozzá:
Tolnai köményes sajtot
Olasz Gorgonzolát
Edámit
füstölt Oázist
és egy kis darab Mimolette sajtot
1 dl tejszínt
frissen őrölt borsot
brokkolit és sárgarépát, amit húslevesben pároltam

A végeredménnyel elégedettek voltunk, bár volt, aki hiányolt mellőle egy kis husit…