2007. július 28.

Szárított paradicsom

Régóta kacérkodok a gondolattal, de mindig az aranyára tartott vissza. Mármint a vásárlástól. Ám tegnap reggel vettem a piacon érett, de kemény paradicsomokat, rögtön két fajtát. Megmostam, kimagoztam, alufóliával bélelt, olívaolajjal meglocsolt sütőlapon, sóval, borssal ízesítve kerültek a 110 fokos sütőbe.

Sültek-aszalódtak, jó 10 órán át. Kihűltek és beköltöztek a sterilizált üvegbe jóféle olajba fokhagymával, oregánóval, fekete borssal.
Update: csak olíva olajban eltéve is isteni!

5 megjegyzés:

Zsu írta...

De jó, de jó, még egy sikeres paradicsomaszaló :) Most már tényleg neki kell veselkednem nekem is, remélem jövő hét végén nem lesz dög meleg és akkor mehet egész nap a sütő :) Egyébként villany vagy gázsütőben készült a finomság?

gabojsza írta...

Légkeveréses villany sütőben.

Zsu írta...

Köszönöm a választ. Remélem az én szimpla gázsütőmben is sikerülni fog azért.

gabojsza írta...

Biztosan! a végeredmény megéri az egész napos "fűtést"!

Olgis írta...

Biztosan ízletes. Nálam biztosan bazsalikommal kerül az üvegbe, a nélkül meg sem eszem a paradicsomot. Télen is van az ablakomba cserépbe.