2007. július 17.

Sonkás-sajtos-hagymás csiga

Hétvégén tagja lettem a csigaimádók klubjának: Loriennél látottak oly mértékű nyáltermelésre késztettek, hogy nem volt tovább, csigát kellett készíteni!  El sem tudok képzelni jobb reggelit hétvégére!

Hozzávalók:
50 deka Halasi félfogós liszt
2.5 deka élesztő
1.5 ek só
3.5 deci víz
1.5 ek cukor
a töltelékhez
- 1 fej hagyma, fél fej fokhagyma
- 4 ek kacsazsír
- kb. 20 deka reszelt füstölt sajt
- 20 deka leheletvékonyra szeletelt sonka

Az elkészítés módja ugyanaz volt, mint Loriennél, csak itt 6-nál több csiga készült és sütőpapírral bélelt tepsin sültek. És tényleg függőséget okoz!

6 megjegyzés:

lorien írta...

:)) Mondtam én, a függőség garantált. Kár, hogy most olyan meleg van, és evégett nem lehet beindítani a sütőt, mert megint tudnék ilyet falni :)

gabojsza írta...

Ezzel nem vagy egyedül...és itt is prostituált meleg van...

cserke írta...

Áhá, arrafelé is súlyos csugaláz van... :))

sandra írta...

Szia! Ez a halasi félfogós liszt mit tud? sosem hallottam még róla..

gabojsza írta...

A Kiskunhalasi Malom terméke, olyan átmenet féle a sima és a rétes liszt között. Nagyon jó vele sütni.Édesanyám (márpedig Ő ért hozzá!) esküszik rá, hogy a legjobb liszt amit e környéken kapni lehet. Mivel a csigák is NÁla készültek, ezt használtuk.

sandra írta...

köszi, ma is tanultam valamit:)) ha látok valamelyik boltban, kipróbálom. bár én még csak kezdő házitündér vagyok :)