2007. július 17.

Sonkás-sajtos-hagymás csiga

Hétvégén tagja lettem a csigaimádók klubjának: Loriennél látottak oly mértékű nyáltermelésre késztettek, hogy nem volt tovább, csigát kellett készíteni! És bár tepsiben készült, nem tortaformában, mint Cserkénél, és kicsit „szétterpeszkedtek”, ez ízükön mit sem változtatott. El sem tudok képzelni jobb reggelit hétvégére!

Hozzávalók (amiket én használtam):

50 deka Halasi Félfogós liszt
2.5 deka élesztő
1.5 ek só
3.5 deci víz
1.5 ek cukor

a töltelékhez
- 1 fej hagyma, fél fej fokhagyma
- 4 ek kacsazsír
- kb. 20 deka reszelt füstölt sajt
- 20 deka leheletvékonyra szeletelt sonka (Lidl)

Az elkészítés módja ugyanaz volt, mint Loriennél, csak itt 6-nál több csiga készült és sütőpapírral bélelt tepsin sültek. És tényleg függőséget okoz!

6 megjegyzés:

lorien írta...

:)) Mondtam én, a függőség garantált. Kár, hogy most olyan meleg van, és evégett nem lehet beindítani a sütőt, mert megint tudnék ilyet falni :)

gabojsza írta...

Ezzel nem vagy egyedül...és itt is prostituált meleg van...

cserke írta...

Áhá, arrafelé is súlyos csugaláz van... :))

sandra írta...

Szia! Ez a halasi félfogós liszt mit tud? sosem hallottam még róla..

gabojsza írta...

A Kiskunhalasi Malom terméke, olyan átmenet féle a sima és a rétes liszt között. Nagyon jó vele sütni.Édesanyám (márpedig Ő ért hozzá!) esküszik rá, hogy a legjobb liszt amit e környéken kapni lehet. Mivel a csigák is NÁla készültek, ezt használtuk.

sandra írta...

köszi, ma is tanultam valamit:)) ha látok valamelyik boltban, kipróbálom. bár én még csak kezdő házitündér vagyok :)