![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0M7f-2cfhprT4LXuvY7d7jfXtAqBqvAQzLDgM3dr3dNJizYVWwTeRBFEtn43x8s9FkF1NlnEEs8CEaVdon3CvK8ueHLGYV_T3ivO_dhbfSgIxV1NLiLG1PvcKd_-DDx8gXfK7wVfpt5Y/s640/kefir+001.jpg)
Hozzávalók:
2 liter legalább 2,8% zsírtartalmú tej
1 db 500 ml-es kaukázusi kefir
1 db 500 ml-es kaukázusi kefir
Abban az 5 literes üvegben amiben a kovászos uborkát készítem összeöntöm a hozzávalókat és a konyhapulton hagyom 2 napig. Az üveg alján kb 2-3 Ujjnyi savó képződik, ezt egy vékony slaggal leszívom egy bögrébe (majd elhasználom kenyérsütéshez), a megmaradt kefirt kancsóba öntve a hűtőben tárolom.
Update: türelmetlen párom kitalálta, hogyha meleg vizes edénybe állítja kb fél órára azt a befőttes üveget, amiben a kefir készül, elég neki pár óra, és kész is!