2007. július 26.

Már megint bedőltem...

Már megint bedőltem a leértékelésnek... Rendszerint úgy kezdődik, hogy bemegyek egy liter tejért (update: már több, mint egy éve csak házi tejet iszunk) a Lidl-ben, ami közvetlenül az irodám mellett van (update: már rég elköltöztünk). Ciki vagy sem, szoktam ott vásárolni. Ha nem jutok el a város másik felén lévő pékhez, vagy nincs időm kenyeret sütni, még a rozsos kenyeret is ott veszem. Ma is így kezdődött. Betettem a mindennapi tejem a kosárba (valójában nem kosár, hanem egy olyan alkalmatosság, aminek az elejéből úgy lehet csak kipakolni, ha megkérsz egy magasra nőtt valakit, ugyan hajoljon már bele és segítsen kipakolni, vagy vállalod a bordatörés kockázatát, és simán fejest ugrasz bele). Haladtam a pénztárak fele, mikor szemet szúrt 2 hatalmas karton konténer, ami nem szokott ott lenni és ami fölött ott virított a piros árcédula.(Mit cédula! Plakát! Ezt akkor is meglátod, ha két gondolasorral arrébb vagy és véletlenül oldalra pillantasz).
Hát odamentem. És elkezdtem válogatni a „jobbnál-jobb” cuccok között…
Pár perc után a kezembe akadt egy salátacentrifuga.

  Ami még ugye nekem nem volt. Nem is túl nagy, nem is zsinóros (nem huzigálni kell, hanem tekerni) így gyorsan számba vettem, hol tudnék neki helyet találni a konyhaszekrényemben. Mert ugye salátacentrifuga nélkül nem élet az élet. Nézegettem már párszor, de az 1799.-, 1499.- , de még a 799.-Ft-os árnál is azt gondoltam, ez is csak a legritkábban használt konyhai eszközök tárházát fogja gyarapítani. Na de 199.-Ft-ért otthagyni??? Hát megvettem. És megint bedőltem, mert megint olyat vettem (mert annyira olcsó volt:)), amit józan ésszel átgondolva sosem vettem volna. Mert valljuk be, megáll az öntet a salátalevelén úgy is, ha az nincs kicentrifugázva. De mennyivel jobban tapad centrifugálás után!

8 megjegyzés:

Rossamela írta...

199 forintért?!! Tudtam, hogy elkapkodtam a második(a másik háztartásba) salátacentrifugám beszerzését.
Remélem, rá fogsz jönni, hogy bizony ez egyáltalán nem volt haszontalan beruházás. Szerintem nem áll meg az öntet a vizes salátalevélen, vagy ha mégis, az olyan is lesz, felhigítja a fölösleges víz, szerintem nagyon kiábrándító. Nem véletlenül buzdítottam másokat is salátacentrifuga vásárlására.

gabojsza írta...

Rossamela, köszönöm! Már sokkal jobban érzem magam!:))És helyet is találtam neki.

Zsofi foodblogja írta...

Én nagyon gyakran használom az enyémet, nem fogod megbánni, hogy megvetted! Főleg ennyiért...

Mamma írta...

A cím arra utal(na), hogy megbántad?
Csatlakozom az előttem szólókhoz:-), ha a salátát nem magyaros, vizes lével szereted, hanem olajjal készült öntetekkel, akkor az egyik leghasznosabb beruházásod lesz! Főleg ennyiért!:-) Mondjuk a fizika törvényei alapján lepereg a mártás a salátáról és hígitja is:...
Technikailag nem egy bonyolult szerkezet:-), nincs, ami elromoljon rajta.
Csak egyet vettél??:D

gabojsza írta...

Igen, csak egyet vettem (nem is volt több). És nem bántam meg, az általotok írtak alapján később sem fogom!És a cím csak arra utal(na), hogyan bírnak rá a multik olyankor is vásárlásra, amikor eszünk ágában sem volt(lásd a liter tej esetét)...

Ana írta...

Nagyon ügyes voltál! Én imádom az enyémet! Tavasztól, őszig sokat használom.

PartizánOrsi írta...

Ez egy jó beruházás volt, nekem is tekerös van (IKEA), nagyon sokat használom. Úgyhogy még egy szavazat a hasznossága mellett :-))

Névtelen írta...

Aki esetleg lemaradt az akcióról, de van terasza/udvara/kertje, az tegye konyharuhába a leveleket, abból kössön batyut, és körköröző mozdulattal manuálisan is kicentrifugázhatja a leveleket.