2007. július 1.

Duplacsokis muffin

Pici lányom keresztanyukájánál ettük ezt a finomságot, azóta rendszeres vendég nálunk is. Legtöbbször Nagylány készíti. Nagyon egyszerű (mint minden muffin) és ínycsiklandozó a végeredmény!

Hozzávalók kb 18 muffinhoz (muffinforma nagyságától függően):
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek kakaó
1 tábla (100 g) étcsoki
1 tábla (100 g) fehércsoki
10 dkg cukor
2 dl tej
1 dl tejfől
10 dkg olvasztott vaj
1 nagyobb tojás

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, apróra vagdosott csokik, kakaó, cukor) egy edényben összekeverem, a nedveseket (olvasztott vaj, tojás, tej, tejfől) egy másikban. Tessék-lássék módra összekeverem a két tál tartalmát és belekanalazom a muffin sütőforma mélydéseibe.180 fokos előmelegített sütőben 12 - 15 perc alatt megsütöm.

3 megjegyzés:

Lujza írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lujza írta...

Szia! Köszi a receptet! Ez a muffin az egyik legjobb, amit valaha sütöttem, (pedig túl vagyok már jó pár tucaton). Volt itthon egy majdnem egész tábla Madártej ízű krémmel töltött Boci csoki, - ami úgy magában megenni szerintem nem egy nagy szám. Szóval gondoltam, belekeverem a muffinba fehércsoki helyett - mert amúgy a fehércsoki sem a kedvencem. A kész muffin isteni lett, Apukám meg is kérdezte, hogy mit raktam bele. Ajánlom, hogy próbáljátok ki valamilyen töltött csokival Ti is.

Gabojsza írta...

Lujza, jó ötlet! köszönöm:-)