2007. július 9.

Rablóhús

Íme a rablóhús, amely ez alkalommal steak fűszerrel ízesített pulyka felső combfiléből készült jóféle házi szalonnával és gombával.

A kockára vágott húst befűszerezem és pár órát pihentetem a hűtőben. Ha eljön az ideje, nyársra húzom úgy, hogy husi szomszédja legyen egy vékonyka szelet szalonna, meg gomba. Lehet még hozzáfűzni némi (poré)hagyma karikát, (pritamin)paprikát, virslit, kolbászt, vagy bármit, mit szívesen eszik a család grillezve. Izzó parázs felett, borral locsolgatva sütjük szép pirosra!

10 megjegyzés:

lorien írta...

No igen, ez a rablóhús sem smafu, különösen a nagyított képen csorgattam a nyálam hosszasan. No, nem is hergelem magam tovább, indulok vadászni:)

gabojsza írta...

Esőmentes vadászatot, gazdag zsákmányt kívánok!

lorien írta...

Köszi!
Nos, a kívánságok közül az esőmentes nem jött be, de igen gazdag volt a zsákmány :)
Győzzem majd leúszni :)

gabojsza írta...

Nálunk délután már mosolygós napsütés volt, igaz, csak ablakon keresztül élveztem, tűzzománcozás közben Mit zsákmányoltál?

lorien írta...

No, nem akarja engedni a kommentet?
Ropogósra sült csülök volt az áldozat, amit megtámogattam egy kis mákos gubával, ha már ilyen ősziesre fordult az időjárás

gabojsza írta...

Kedvemre való zsákmány!:))))

lorien írta...

Hát igen, így a tarja és a rablóhús után ki is lehetsz éhezve :)
Habár ez a tűzzománc tábor, ki tudja :)

gabojsza írta...

Hól van az már…Vasárnap ettük mind a kettőt! Na persze azóta sem éhezünk, csak Édesanyám főztjét esszük(ma délben vajgaluskás zölborsóleves, tejfölös-csirkepaprikás nokedlivel és grillcsirke paradicsomsalátával volt a menü).

lorien írta...

No, azért ezt akárhogyan is nézzük, tisztességes kaja ám :)
Meddig tart a tábor?

gabojsza írta...

Sajnos csak péntekig!...Pedig annyira, de annyira jó!.)Kellene legalább még 1 hét.