2013. február 1.

Közös Piac


Aki követ Facebookon, tudja, hogy szerdánként-szombatonként piacra járok és erre rendszeresen másokat is buzdítok. A piac az egyik legjobb lehetőség arra, hogy nyomon tudjuk követni honnan is származnak a hazavitt élelmiszerek – már ha kistermelőktől vásárolunk, nem olyan árustól, aki hajnalban felmegy a nagybanira, bevásárol, majd ott árulja a kis helyi piacon a külföldi portékát. Évek óta „élharcosa” vagyok a vegyünk-együnk helyi terméket, mert ezzel nem csak magunknak teszünk jót, hanem annak a kistermelőnek a megélhetését is segítjük, aki pld. megtermeli kertjében a zöldséget, és kiviszi a piacra. 
Örömmel tudatom, hogy 2013 március 2-től új termelői vásár indul Budapesten, a 

Közös Piac  – Közösségi Termelői Vásár
az Akvárium Klubban (1051. Budapest, Erzsébet tér)

A szervezők felhívása:

A Közös Piac 2013 tavaszától minden második szombaton várja az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket.
Lesz minden, ami szem-szájnak ingere, zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, fűszerek, és még sok-sok odaadó figyelemmel és szeretettel készült finomság!
A Közös Piac szervezői számára a cél az, hogy minél többen helyi termelőktől és megbízható forrásból vásároljanak. A piacon kizárólag egészséges ételeket, finomságokat lehet beszerezni, tartósítószerek, káros növényvédő-szerek és manipulált gének nélkül.

A vásárra olyan hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák jelentkezését várjuk, akik ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat (a sajttól, a teán keresztül, a csokiig)kínálnak az érdeklődők számára. Ezen kívül várjuk virágosok, de akár konyhai felszereléseket készítők jelentkezését is.
A jövőben két heti rendszerességű vásárral azt szeretnénk elérni, hogy a piacra járás ne csupán egészséges, finom és megbízható forrásból származó hozzávalók beszerzését jelentse, hanem közösségi élményt teremtve szórakozást is nyújtson a vásárlóknak. Olyan eseményt szeretnénk létrehozni, ahol a látogató a zöldségek, gyümölcsök, sajtok mellett finom falatokat, ételkülönlegességeket is talál, eközben pedig megismeri Magyarország legkreatívabb termelőit is.

Termelői részvételi díj: 3500 Ft
Jelentkezés február 20-ig: kozospiac@mentha.hu