Hozzávalók:
friss leveles tészta
sajt
Nagyobb piteformához 2 guriga leveles tészta kell,
kisebbhez elég egy.
A leveles tésztát letekerem, ezúttal nincs szükség a
sütőpapírra, amire feltekerve árulják. Kivágok a tésztából egy kb. másfél cm-el
nagyobb, és egy cm-el kisebb kört, mint a piteformám. A nagyobbikat beleigazítom
a piteformába. Teleszórom sajtkockákkal (bármilyen jól olvadó sajt megteszi, én
most Président Raclette sajtot használtam). Kanalazok rá zakuszkát, annyit,
hogy majdnem tele legyen a piteforma. A kisebbik tésztakörön átgázolok a
rácsozó gurigámmal, ettől – kicsit széthúzva - lesz olyan rácsos mintás a tészta, mint a pitém teteje.
A rácsot ráigazítom a pite tetejére, a sodrófát végiggörgetem a piteforma
szélén, ezzel levágom a tészta fölösleget.
Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe és aranybarnára sütöm (a sütési idő leginkább a piteforma nagyságától függ). Langyosan tálalom.
Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe és aranybarnára sütöm (a sütési idő leginkább a piteforma nagyságától függ). Langyosan tálalom.
A leeső tésztamaradékot többé-kevésbé szabályos csíkokra
vágom, sütőpapíros tepsire teszem, megkenem tojással, kicsit megsózom (hogy
valami íze legyen), megszórom szezámmaggal és megsütöm a pitével együtt.