Ha tehetném, heti rendszerességgel fogyasztanám.
Szofisztikált fűszerezéssel, vagy a legegyszerűbben elkészítve is mennyei!
Hozzávalók:
fejenként egy friss, konyhakész pisztráng
Hozzávalók:
fejenként egy friss, konyhakész pisztráng
só, frissen őrölt bors
friss turbolya, vagy egyéb zöldfűszer
szeletelt citrom
olvasztott vaj
alufólia
Az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy kényelmesen
bele tudjam csomagolni a halat. A fólia darab közepét beecsetelem olvasztott
vajjal, hogy ne ragadjon bele a hal bőre sülés közben. A halat kívül-belül
sózom, borsozom, a hasüregébe teszek citromszeleteket és friss turbolyát,
melynek ánizsos íze jól passzol a halhoz. A pisztrángot a vajazott fóliára
fektetem, a tetejét is átkenem olvasztott vajjal és összezárom a fóliát. A
halcsomagokat tepsire helyezem és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig
sütöm. Zöldségkörettel és zöldsalátával tálalom.
Az idei év gasztronómiai trendjeiről és az egészséges
táplálkozáshoz kapcsolódó főzési (sütési) módszerekről is szó lesz a következő
hétvégén, 2013. március 1-3 között, a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett
Konyhakiállításon, ahol a legújabb konyhai gépek, konyhák, étkezők mellett
folyamatos gasztronómiai programok is várják az eseményre látogatókat. Sztárséfek, sztárcukrászok főzőbemutatói és mindennap nyereménysorsolás több
időpontban színesíti a programot.
Ha ti is szeretnétek megnézni a Konyhakiállítást, írjátok meg a
gabojsza@gmail.com e-mail címre a neveteket és február 28-án kisorsolok 25 darab belépő jegyet
a Konyhakiállításra. A levél tárgyaként “Konyhakiállítás” szerepeljen.
A kisorsoltakat
e-mailben értesítem, a jegyek a rendezvény egész időtartama alatt
felhasználhatóak, és egynapi belépésre jogosítanak.