Az idei év végém mondhatom tökéletesen alakult. Elmaradt a
szokásos agybaj, a „sehogy nem állok, pedig itt a Karácsony” szindróma, volt
időm nagyjából mindenre, amit szerettem volna. Aztán egy kis légypiszok
mégiscsak bekerült életem levesébe, huszonharmadikán délután 3-kor még semmi
bajom, 4-kor már több réteg ruhában vacogtam a dunyha alatt, hidegrázás-izzadás
felváltva, egy kis gyomorrontással tarkítva, nem kívánom senkinek. Szentestére
ÉP halászlét, Édesanyám erdélyi töltött káposztát, meg tyúksültet készített, párnás rizzsel. Persze nem fogyott el minden…
A tyúksült maradékát feldolgoztam és lett belőle
reggelire finom húspástétom.
Hozzávalók:
maradék sült hús (nálam most tyúk, de bármilyen sült
maradéka jó) apróra darabolva
1 közepes fej salotta hagyma apróra vágva
1-2 keményre főtt tojás
1 evőkanál (házi) majonéz
natúr sajtkrém
só, frissen őrölt bors
ízlés szerint mustár
Késes robotgépbe teszem a hozzávalókat és krémesre
turmixszolom, ha szükséges, friss fűszerrel igazítok az ízén, sajtkrémmel, vagy
majonézzel igazítok az állagán. Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom.
Ha reggelire szánjuk, érdemes este bekeverni, pár óra
alatt összeérnek az ízek.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.