![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZZqRGSpM4P0GtQF2c9H7V2t3Lc1tyceeqMC9VAVFYqUvc0DkrylS8JIwuwjJ3IkgDKuymojgMsCl4BmDCJX-5cswFonG8w5kyqaO71sVPR5Ig_LAJ8am1oQfBguocyHM9Ctnn08IbgzsR/s1600/hernyo.jpg)
Caterpillar bread címen találtam rá, elkészítettem és ízlett mindenkinek. Jópofa és finom.
Hozzávalók:
480 g fehér liszt
120 g teljes kiőrlésű liszt
30 g friss élesztő
25 g porcukor
300 ml tej
1 tojás + 1 a kenéshez
1 tk só
1 ek morzsolt oregánó
1-2 ek szezámmag
60 g szobahőmérsékletű vaj
fél kiló frankfurti virsli
a tálaláshoz majonéz és/vagy ketchup
A langyos, cukros tejbe felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a kétféle lisztet a sóval, oregánóval, hozzáadom a kovászt, majd a tojást és a vajat. 20 perc alatt szép sima, rugalmas tésztát gyúrok, amit letakarva, hagyok duplájára kelni. Lisztezett deszkán centi vastagra nyújtom és a virsliknek megfelelő méretű téglalapokra vágom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkVtl6418sN0-kL_KXmpf6UQ19yqYfaJqR9WoTOU6-LPAWT4b1nr3Fu-VL7Q7RrWGUAztgesJsf8h2DlnnuyLcx5H3Vj1EE2GvttOE6f_mfEO5bp0eHeuae1hWGMDhSYOaVi7aX6K6-fBk/s400/cb1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9SAx27USjiCdzBcRLdyf6lrvUjf4VkGY-rov4DYUl_BTf6s3mOnDCFLxJcpYKpG84hsPsXuVesUlfefIp-gAmTDSlvGwoobn_H4nG_9U0-J8Ua82PsEA1Q1x6eBnEIkwKh0dwlNbQrMxd/s400/cb2.jpg)
Langyosan, majonézzel, ketchup-al az igazi.
Innen van a recept és a fázisképek.