2009. augusztus 4.
Egyszemélyes ananászos tarte tatin
Szentségtörés a híres francia tortát ananásszal készíteni? Ha igen, akkor legyen upside down pineapple pie a neve:-)
Az úgy volt, hogy egy körszeletes ananászkonzervből maradt pár szelet. Egyszemélyes cserép szuflé formákat alaposan kikentem vajjal, megszórtam nádcukorral és mindegyikbe beletettem egy-egy szelet ananászt. Ráborítottam egy-egy kerek, méretre vágott leveles tészta lapot, alaposan megszurkáltam villával és félórára betettem a 200 fokos sütőbe. Kivettem, hagytam pihenni néhány percig, majd hirtelen mozdulattal kistányérra borítottam. Langyosan tálaltam.
Legközelebb nem felejtem el megszórni egy kis fahéjjal.
Címkék:
ananász,
desszert,
fahéj,
Gabojsza péksége,
leveles tészta,
süti,
vaj