2009. augusztus 4.

Egyszemélyes ananászos tarte tatin


Szentségtörés a híres francia tortát ananásszal készíteni? Ha igen, akkor legyen upside down pineapple pie a neve:-)
Az úgy volt, hogy egy körszeletes ananászkonzervből maradt pár szelet. Egyszemélyes cserép szuflé formákat alaposan kikentem vajjal, megszórtam nádcukorral és mindegyikbe beletettem egy-egy szelet ananászt. Ráborítottam egy-egy kerek, méretre vágott levelestészta lapot, alaposan megszurkáltam villával és félórára betettem a 200 fokos sütőbe. Kivettem, hagytam pihenni néhány percig, majd hirtelen mozdulattal kistányérra borítottam. Langyosan tálaltam.

Legközelebb nem felejtem el megszórni egy kis fahéjjal.

2 megjegyzés:

Moha írta...

Lehet,hogy szentségtörés,de ez gyönyörű lett! Milyen levelest használtál hozzá? A már kinyújtott Tante Fannysat? Csak azért kérdem,hogy milyen vastag legyen a tészta, ha kipróbálom.

gabojsza írta...

Moha, köszönöm:-)
Ez félkilós fagyasztott Lidl-ben kapható, nem előre kinyújtott leveles tészta. Nem nyújtottam túl vékonyra, 6 egyszemélyes adaghoz használtam kb 300 g-ot belőle.