![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD46GxLUo8PHMcXhG09pPyX8QbD7fNmEyxyjdglaw-c4oIvg1oq_cHoR8YBB529G7gGPnIo7EWPO6w1yp7SmCWXQgrt97farxWUbRX3dAxtMoOUBYnxKtuqK1e0xD3YV1LrGX6VZaurq4J/s1600/tarte+tatin.jpg)
Szentségtörés a híres francia tortát ananásszal készíteni? Ha igen, akkor legyen upside down pineapple pie a neve:-)
Az úgy volt, hogy egy körszeletes ananászkonzervből maradt pár szelet. Egyszemélyes cserép szuflé formákat alaposan kikentem vajjal, megszórtam nádcukorral és mindegyikbe beletettem egy-egy szelet ananászt. Ráborítottam egy-egy kerek, méretre vágott leveles tészta lapot, alaposan megszurkáltam villával és félórára betettem a 200 fokos sütőbe. Kivettem, hagytam pihenni néhány percig, majd hirtelen mozdulattal kistányérra borítottam. Langyosan tálaltam.
Legközelebb nem felejtem el megszórni egy kis fahéjjal.