2009. augusztus 29.

Bacon "szőttes"

Ebben a „szőttesben” egy hús sem száradna ki!

Hozzávalók:
12 szelet bacon
fél kg fasírt massza
20 dkg reszelt sajt (nálam mozzarella-cheddar keverék)

Egy vastagabb alufólia lapra (pld: grill fólia) vízszintesen lerakom egymás mellé a szeleteket. Balról kezdtem a függőleges szeletek befűzését: egyik kezemben tartom az új szeletet, a másikkal emelgettem minden második vízszintesben levőt, hogy átbújtassam alatta a függőlegest, így végül egy szép, négyzet alakú bacon szőttest kapok:


Ráegyengetem a fasírt masszát, rászóróm a sajtot


és az alufólia segítségével szorosan feltekertem, mint egy piskótatekercset. A végeit szorosan összecsavarom – ekkor látom előnyét a vastag grillfólia használatának, mert ez nem szakad el – majd a rudat beteszem egy tűzálló edénybe. Kevés vizet öntök alá és 200 fokon sütöm kb 40 percet.
Kiveszem a sütőből, lehámozom róla a fóliát és ráccsal bélelt sütő-tepsiben szép pirosra sütöm.
Idénysalátával tálalom.

Innen az ötlet.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.

15 megjegyzés:

sedith írta...

Azta', de ötletes! És biztos isteni finom! Hamarosan kipróbálom, az biztos! :)
Hol nyaraltatok? A "fotó" óta állandóan furdallja az oldalamat. Én Bulgáriára tippelek, de lehet, hogy tévedek. (Bár lehet, hogy az a Metaxa-reklám említése egyeseknek nyilvánvalóvá teszi, de én nem nézek tévét mostanában, így reklámokat sem ismerek.)

lorien írta...

Ez nagyon impozáns, mi több, merénylet :) Fénypost kérek azonnal ebéd után deszzertnek, nyitom az ablakot! :)

gabojsza írta...

Edith@:
Ott voltam „hol senki sem ismer, de értem a szót” - a román tengerparton - Corbu-n, vadkempingben, a homokos parton felhúzott sátorban, esténként a tenger morajlása ringatott álomba. Csodálatos volt!

Lorien@:
:-))) Valóban, jó kis desszert!
Sajnos még elutazás előtt készült…

Cukroskata írta...

gyönyörű ez a szőttes :-)

Judith írta...

Nagyon szep lett! Biztosan nagyon finom is!

lúdanyó írta...

Nagyon látványos lett! Ki fogom én is próbálni.

Vesta írta...

A tiéd sokkal szebb!

szepyke írta...

Ez a bacon valami gyönyörű!Milyen fajta ez, mert amit én veszek, az inkább zsír, mint hús, de ez...
Pazar!

Millie írta...

Azta! Elolvastam az eredeti receptet is, jókat röhögcsélve...és azon is mekkora vihart kavart a biliben a sok komment... tanulságos.

nokedlis írta...

ez valami eszméletlen. ha ilyet látok, mindig azt kérdezem, hogy hogy találnak ki ilyet emberek? én is megkóstolnám ám;-)

vikica írta...

Megcsináltam, nagyon finom lett, csak a sajt folyt ki a sütés második felében. Tapasztalat: ne legyen túl duci, mert szétnyílik az alja. A végeit hogy fedted be szalonnával? Arra nem maradt a szőttesemből.

gabojsza írta...

A sajt már csak ilyen, kifolyós:-)
A végeire kicsit kevesebb tölteléket tettem és csak ráhajtogattam a "szöttest". Ha a sajtot messzebb teszem a szélétől, nem folyik ki (vagy kevésbé).

vikica írta...

Legközelebb majd kipróbálom, hogy csak bentebb teszem a sajtot. Igazából nem is a végeinél folyt ki, hanem az alján, mert túl duci lett a tekercs és nem fedte rendesen a szalonna. Azért így sem veszett kárba, mert a rácson megakadt és onnan leszedegettük. :)

szemirámisz írta...

Ez eszméletlen jól néz kI !!!

Melinda írta...

Nagyon gusztán néz ki biztosan lélegzet elállítóan finom is lehet!:)