Olyan karácsonyi hangulatom támad ettől a sütitől:-)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
10 dkg vaníliás cukor a hintéshez
csokoládémáz (opcionális)
A tésztához való anyagokat összegyúrom, ceruza vastagságú, hosszúkás rudakat sodrok, kb 5 cm hosszúra vágom és kifliket formálok belőlük. 160 fokos sütőben egész világosra sütöm és forrón vaníliás cukorba forgatom. (a vaníliás cukor is itthon készül: 2 hosszában és keresztben félbevágott vanília rudat tárolok egy kristálycukorral tele edényben, 2-3 hét után intenzív vaníliás cukrom van, ami nem kristályvanilin, hanem természetes vaníliával készült)
Úgy is készíthető, hogy sütés után cukorba forgatás helyett a kiflivégeket csokoládémázba mártom.
Úgy is készíthető, hogy sütés után cukorba forgatás helyett a kiflivégeket csokoládémázba mártom.
A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.