2008. november 14.

Töltött padlizsán



Hozzávalók:
4 kisméretű padlizsán
2 marék apró koktélparadicsom
pár fej apró csiperke, negyedelve
1 fej hagyma, szeletelve
3 gerezd fokhagyma
fél kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
10 dkg magozott fekete olivabogyó, aprítva
olívaolaj
só, bors
oregánó
parmezán
kb 1,5 dl maradék sherrys paradicsomszósz

Félbe vágom a padlizsánokat, és egy éles kanállal kikaparom a belsejüket úgy, hogy körbe maradjon egy kis perem. A padlizsánbelet kisebb kockákra vágom. A hagymát olívaolajon megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd pár perc múlva a padlizsánbelet, paprikát, gombát, koktélparadicsomot és olívabogyót. Sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem, pár percig párolom. Hozzáadom a paradicsomszószt és jól összekeverem, leveszem a tűzről. A töltelékkel megtöltöm a padlizsánokat és mivel elfelejtettem beletenni a reszelt parmezánt, rászórom a tetejére. 250 fokos sütőben 20 percig sütöm. Nagylánynak nagyon ízlett, ÉP nem tiltakozott. Én egyenesen oda voltam érte, annyira finom:-)