2008. november 14.

Töltött padlizsán



Hozzávalók:
4 kisméretű padlizsán
2 marék apró koktélparadicsom
pár fej apró csiperke, negyedelve
1 fej hagyma, szeletelve
3 gerezd fokhagyma
fél kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
10 dkg magozott fekete olivabogyó, aprítva
olívaolaj
só, bors
oregánó
parmezán
kb 1,5 dl maradék sherrys paradicsomszósz

Félbe vágom a padlizsánokat, és egy éles kanállal kikaparom a belsejüket úgy, hogy körbe maradjon egy kis perem. A padlizsánbelet kisebb kockákra vágom. A hagymát olívaolajon megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd pár perc múlva a padlizsánbelet, paprikát, gombát, koktélparadicsomot és olívabogyót. Sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem, pár percig párolom. Hozzáadom a paradicsomszószt és jól összekeverem, leveszem a tűzről. A töltelékkel megtöltöm a padlizsánokat és mivel elfelejtettem beletenni a reszelt parmezánt, rászórom a tetejére. 250 fokos sütőben 20 percig sütöm. Nagylánynak nagyon ízlett, ÉP nem tiltakozott. Én egyenesen oda voltam érte, annyira finom:-)

6 megjegyzés:

Vesta írta...

Imádom a padlizsánt én is, és ez különösen jól néz ki!

Hobbiszakács írta...

Padlizsán... padlizsán. Honnan ismerős ez a név?

http://kukker.manna.ro/showvideo/794

:-))))

gabojsza írta...

Hobbiszakács, köszönöm! Rég nevettem ennyire jót:-)))
A csúcs a peccsdzsem maszlinás borkányba volt:-)))

cukroskata írta...

Húúúúúú de jól néz ki, egész megéheztem :-)

agi1980 írta...

Szia!

Én csak aziránt szeretnék érdeklődni,hogy milyen fényképezőt használsz.Nemrég nyitottam egy blogot és oda szeretnék képet feltenni de még hezitálok a gépet illetően.Válaszodat előre is köszönöm.Ági

gabojsza írta...

Kedves Ági,
nem használok különleges gépet, mert csak annyira értek hozzá, hogy bekapcsoljam, makro-ra állítsam és fényképezzek:-) Két gépet használok (mikor, melyik van kéznél), az egyik egy egyszerű Panasonic Lumix (SL80), a másik egy Canon IXUS 500 (ezt már nem gyártják). Igyekszem nappali fényben fényképezni, mert a vakus képeim csapnivalóak.(Ez a korán sötétedős időszak nem igazán kedvez, mert napközben dolgozok, inkább este főzök, másnapra meg elfogy...)