![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9-j7zJZ7Q3D_MQWqNo6I5cw69SilRxxRnm5GVtS52yG04zjsUcMN0msORxEXY1Lq09hu802PTMAWoSYoUYU_MiYV3uzYxlE5cFmEJ0Apme7D8I8m76PVezcTBGWPGClYISEf-91trIliv/s640/libacomb.jpg)
A libatepertőhöz feldaraboltam a libahájat és egy vastalajú, magas falú edényben kiolvasztottam a zsírját, majd addig sütöttem, míg aranybarnák lettek a töpörtyűk. Szűrőkanállal kiszedtem és sóztam.
A libacombot és szárnytövet megmostam, papírtörlővel leszárítottam, sóztam, borsoztam. A legmélyebb sütőtálamban foglaltak helyet, megszórtam majoránnával és annyi meleg libazsírt öntöttem rájuk, hogy elfedje a húst. Így kerültek a 100 fokra előmelegített sütőbe, ahol kerek hat órát töltöttek, ezalatt vajpuhák lettek a libazsírban. Ekkor átköltöztek egy rácsos tepsibe és grillfokozaton ropogósra sültek.
A lila káposztához GR receptjét használtam.
A petrezselymes krumplihoz a vízben főtt, kockára vágott krumplit átfuttattam egy kis libazsíron, amiben egy szép csokor aprított petrezselyem várakozott.
Béleczki Mihály Nagymester Kékfrankos rozéja csak feltette az í-re a pontot!:-)