2008. november 8.

Kelbimbó csőben sütve



Kezdhettem volna úgy, hogy a kedvenc brüsszeli káposztám, de ezt a poént már Ági lelőtte tegnap:-) Mindegy, akkor is nagy kedvenc.
Semmi más nem kell hozzá, csak kelbimbó, sajt(ok) meg egy kis tejszín.
Időnként összegyűlnek maradék sajtok, olyan nyúlfarknyi adagok, enni már kevés, már kicsit szikkadtak is, ezeket fogom és lereszelem. A puhábbat szeletelem vagy tépkedem, a lényeg, hogy maradékhasznosítás címen finom húsmentes egytálétel lesz belőle és még a lelkem is boldog.

A kelbimbót vízben megpárolom, leszűröm és beleborítom a kivajazott vadiúj sütőtálamba. Rászórom fajtánként a sajtreszeléket (most ementáli, old amsterdam és némi füstölt márnemtudommilyenfajta), úgy, hogy mindegyikből mindenhová jusson egy kevés. Rátépkedem a camembert sajtot, ráhelyezem a (határidős) mozzarella szeleteket. Megszórom frissen őrölt borssal, rálocsolok 2 dl tejszínt és addig sütöm, míg a sajtok összeolvadnak és megpirulnak. Köretnek sem utolsó.



Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.