2019. március 22.

Portobello alla parmigiana



Az egyik kedvenc szicíliai fogásomat a melanzane alla parmigiana-t most az AMIGO portobello gombájával készítettem és állítom, hogy finomabb, mint az eredeti recept alapján készült változat.

Hozzávalók 4 adaghoz:
8 db portobello gomba
1 közepes méretű padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor friss bazsalikom
200 g mozzarella
3 evőkanál frissen reszelt parmezán
3 evőkanál panko morzsa (vagy friss kenyérmorzsa)
só és frissen őrölt bors

A padlizsánt megmosom, a végeit levágom. Éles késsel ujjnyi vastagra szeletelem és besózom, majd 10 perc elteltével konyhai törlőpapírral alaposan leitatom a nedvességet. Egy serpenyőben  2 evőkanál olívaolajat forrósítok és aranysárgára sütöm a padlizsán szeletek mindkét oldalát.

Lereszelem a parmezánt, összekeverem a panko morzsával (vagy friss, házi kenyérmorzsával) és felszeletelek 2 golyó mozzarellát. A paradicsomszószt egy sütőtálba öntöm (akkorát választok, amibe majd elférnek a gombák egymás mellett).
A portobello gombák tönkjét kiszedem és a gombákat – kalapjukkal lefelé – a paradicsomszószra ültetem, sózom, borsozom és kanalazok mindegyikre egy-egy evőkanálnyit a paradicsomszószból. Mindegyik gombára fektetek egy-egy szelet mozzarellát, 1-2 levél bazsalikomot és egy egy-egy szelet sült padlizsánt. Erre is kanalazok a paradicsomszószból, majd megszórom a morzsás parmezánnal és 180°C fokos sütőbe tolom 25-30 percre. Bazsalikommal díszítve tálalom.

A gombáért köszönet a Bio-Fungi Kft-nek. Több, mint 100 gombás receptet találsz az oldalunkon, ITT.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.