Az
egyik kedvenc szicíliai fogásomat a melanzane alla parmigiana-t most az AMIGO
portobello gombájával készítettem és állítom, hogy finomabb, mint az eredeti
recept alapján készült változat.
Hozzávalók
4 adaghoz:
8
db portobello gomba
1 közepes méretű padlizsán
1 közepes méretű padlizsán
2
evőkanál olívaolaj
1
kis csokor friss bazsalikom
200
g mozzarella
3
evőkanál frissen reszelt parmezán
3
evőkanál panko morzsa (vagy friss kenyérmorzsa)
só
és frissen őrölt bors
A
padlizsánt megmosom, a végeit levágom. Éles késsel ujjnyi vastagra szeletelem
és besózom, majd 10 perc elteltével konyhai törlőpapírral alaposan leitatom a
nedvességet. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat forrósítok és
aranysárgára sütöm a padlizsán szeletek mindkét oldalát.
Lereszelem
a parmezánt, összekeverem a panko morzsával (vagy friss, házi kenyérmorzsával)
és felszeletelek 2 golyó mozzarellát. A paradicsomszószt egy sütőtálba öntöm (akkorát
választok, amibe majd elférnek a gombák egymás mellett).
A portobello gombák tönkjét kiszedem és a gombákat – kalapjukkal lefelé – a paradicsomszószra ültetem, sózom, borsozom és kanalazok mindegyikre egy-egy evőkanálnyit a paradicsomszószból. Mindegyik gombára fektetek egy-egy szelet mozzarellát, 1-2 levél bazsalikomot és egy egy-egy szelet sült padlizsánt. Erre is kanalazok a paradicsomszószból, majd megszórom a morzsás parmezánnal és 180°C fokos sütőbe tolom 25-30 percre. Bazsalikommal díszítve tálalom.
A portobello gombák tönkjét kiszedem és a gombákat – kalapjukkal lefelé – a paradicsomszószra ültetem, sózom, borsozom és kanalazok mindegyikre egy-egy evőkanálnyit a paradicsomszószból. Mindegyik gombára fektetek egy-egy szelet mozzarellát, 1-2 levél bazsalikomot és egy egy-egy szelet sült padlizsánt. Erre is kanalazok a paradicsomszószból, majd megszórom a morzsás parmezánnal és 180°C fokos sütőbe tolom 25-30 percre. Bazsalikommal díszítve tálalom.
A
gombáért köszönet a Bio-Fungi Kft-nek. Több, mint 100 gombás receptet találsz
az oldalunkon, ITT.
Ha tetszett a
bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook
oldalát, ITT megteheted.
Instagramon is követhetsz.