2019. március 22.

Könyvajánló: Yotam Ottolenghi – Újabb csodás zöldségételek



Yotam Ottolenghi Jeruzsálemben született, Londonban élő séf és étteremtulajdonos, a kulináris világ egyik legnépszerűbb egyénisége és személyes nagy kedvencem. A Plenty című bestseller (Vegetáriánus finomságok) folytatásában továbbra is a vegetáriánus konyha sokszínű világát tárja fel, sajátos megközelítésben. Az Újabb csodás zöldségételek (eredeti nevén Plenty more) az ötletes salátáktól a kiadós főfogásokon át az ínycsiklandozó desszertekig – remek ötletekkel szolgál nem csak vegetáriánusoknak, de mindenevők számára is.
Az, ha valaki növényi étrendet folytat több kreativitást igényel a mindennapokban, mert ezzel bizony nem a könnyebbik végét fogja meg a főzésnek. Ottolenghi pont ezt a sokszínűséget ragadja meg, igazán izgalmas, sajátos stílusban, nagyon inspirálóan.

A kötetben az ételek az elkészítési módok szerint vannak rendszerezve 12 fejezetben. 352 oldalon, a több mint 150 recept mindegyikében a fűszereken és a merész ízpárosításokon van a hangsúly. Mint minden Ottolenghi könyvben, ebben is van egy-két – vidékiek számára  nehezebben beszerezhető alapanyag, de némelyik receptben rögtön azt is olvashatjuk, mivel lehet azt helyettesíteni.
Szinte minden második oldalon látni egy-egy gusztusos ételfotót, én legszívesebben azonnal rohannék a konyhába elkészíteni az adott fogást.
A GABO Kiadó gondozásában nemrég megjelent szakácskönyv ugyanolyan igényes, mint az eddigi Ottolenghi könyvek, és újabb remek példája annak, hogy hús nélkül is remek fogások születhetnek mindenki megelégedésére.

Yotam Ottolenghi – Újabb csodás zöldségételek
GABO KIADÓ
2018
352  oldal
5 990.- Ft