2019. március 18.

Könyvajánló: Beh Mariann – A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel



Beh Mariann bevallása szerint gyerekkora óta a kertben érzi magát a legjobban és „a kertből az asztalra” érzés korán, már 3-4 évesen magával ragadta, a nagyszülei kertjében. 2014-ben megálmodta és létrehozta a Bazsalikomos kertet, melyben egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét és azt, hogy ezek mennyire könnyen termeszthetők.
Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 kedvenc receptjét is.

Én magam is friss fűszerrajongó vagyok. Mivel új lakásunknál tenyérnyi kertünk is van, a napokban épp a saját fűszerkertem kialakításával foglalatoskodom és nagy segítség lett ez a könyv, mert a lényegesebb információkat mind egy csokorba szedi, és bárkinek hasznára válik főzés közben  is. A recepteknél a rendezőelv a négy évszak, ezek köré épülnek a szuper receptek, amiből több is várólistámra került, mindenképpen el fogom őket készíteni.
A könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg, gyönyörű képi világát Szendeff Lőrincnek köszönhetjük.

Beh Mariann – A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel
BOOOK KIADÓ KFT
2018
234  oldal
5 990 Ft