Berobbant
a tavasz és végre gyakrabban grillezünk a szabadban! Hamburgert sütöttem minap,
ezúttal pulyka húsból, ami sajttal a közepén, bacon szeletekbe tekerve készült
faszénparázs felett, szép komótosan. Míg egy érlelt marhahúst nem nagyon kell
fűszerezni mással, mint sóval, meg borssal, a darált pulykahús elbírja, sőt
igényli a bátrabb fűszerezést.
Hozzávalók
4 húspogácsához:
60 dkg
darált pulykacomb filé
só és
frissen őrölt bors
2
teáskanál dijoni mustár
1
teáskanál Worcestershire szósz
3
evőkanál (házi) ketchup
1 tojás
sárgája
1
vöröshagyma, aprítva
1 ujjnyi
vastag szelet cheddar sajt
4 szelet
füstölt bacon szalonna
továbbá:
(házi) hamburger zsemle
4 szelet
jól olvadó sajt
szeletelt
paradicsom, hagyma, uborka
Hamburger zsemlét sütök. A húspogácsához alaposan összekeverem a hozzávalókat (a
sajt és bacon kivételével) és pár órát hagyom a hűtőben, hogy összeérjenek az
ízek. Sütés előtt 1 órával kiveszem, nedves kézzel a masszából négy darab húspogácsát formázok és hagyom szoba hőmérsékletűre melegedni, majd kilapogatom
és mindegyik közepébe teszek egy-egy kockát az elnegyedelt vastag szelet
cheddar sajtból. A sajt köré hajtogatom a húsmasszát, kicsit ellapogatom és
körbetekerem mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával. Izzó faszénparázs felett, oldalanként
6-7 perc alatt megsütöm a húspogácsákat, leveszem a rácsról, beteszem egy
fedeles edénybe, teszek mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot és lefedem az edényt, így pihentetem 5 percig a húst, közben a sajtszelet szépen ráolvad a tetejére.
A
zsemléket kettévágom és ráfektetem a grillrácsra, ahol átmelegednek, vágott
felük picit meg is pirul, majd mindenki kedve szerint összeállítja a maga
hamburgerét az asztalra kikészített zöldségekkel, mustárral, ketchuppal,
majonézzel.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott aktívabb vagyok.