2017. március 28.

Happy day :-)


Új korszak kezdődik! Ma megérkezett a MAGIC VAC® FUTURA vadiúj vákuumozó készülékem, ezennel a régit „nyugdíjazom”, azaz falura költöztetem (Édesanyámhoz, mert néha ott is kell ezt-azt vákuumozni).
Az új vákuumozóm egy jó minőségű, masszív háztartási külsős vákuumozó készülék, mely 0,8bar-os, kiváló vákuumteljesítményével megötszörözi az ételek eltarthatóságát. Az oxigén eltávolításával megakadályozható pld. a mikroorganizmusok (baktériumok és gombák) behatolása és ez által pld. a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeknek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is.
Ami még jobban tetszik, hogy a gép tartozéka egy szívócső edények vákuumozásához, amivel még jobbá tudom tenni az élelmiszerek eltarthatóságát a háztartásomban.
A gép gyártója, az olaszországi FlaemNuova az egyik legnagyobb és legrégebbi vákuumkészülék gyártó Európában és 2 év garanciát biztosít a készülékre.
A működtetése egyszerű és felhasználóbarát, gyors vákuumozási ciklus mellett kétszeres biztonságú hegesztéssel zárja le a tasakot és ez is  sokkal jobb, mint az előző vákuumozó gépemnél.


Ki is próbáltam nyomban, a húszfokos tavaszi melegtől már csöpögő füstölt szalonnákat feldaraboltuk és egyenként levákuumoztam, majd betettem a fagyasztóba, ahonnan – a vákuum tasaknak köszönhetően - akár 9 hónap múlva is tökéletes állapotban fogom kivenni, semmi „hűtő íz”, avasodás, mellékíz, miegymás nélkül.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.