Gyakran készítek kenyérre (vagy puffasztott rizs
szeletre) kenhető kencéket. Van is jó pár kencerecept már a blogon, de az egyik
kedvencnek, a tonhalkrémnek is itt a helye. Jól variálható, változatosan
fűszerezhető és nem utolsó sorban egészséges és finom. Most egy egyszerű, túrós
változatot mutatok.
Hozzávalók:
2 kis tonhalkonzerv (160 g, én rio mare-t használok)
Hozzávalók:
2 kis tonhalkonzerv (160 g, én rio mare-t használok)
15 dkg friss túró (tehén, vagy kecsketejből)
1 fej salottahagyma, aprítva
1 evőkanál tejföl, vagy mascarpone
1 kiskanál dijoni mustár
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
A tonhal konzerveket felbontom, a halhúst lecsepegtetem
az olajtól, majd késes robotgépben krémesre keverem a többi hozzávalóval.
Kenyérre/pirítósra/puffasztott rizs szeletre kenjük.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.