A grillkolbász az a kategória, ahol lehet merészebb
fűszerezést és ízkombinációkat kipróbálni, mert egyszerre úgy sem készül belőle
sok, de ha beválik, lehet ismételni. Talán első hallásra furcsának tűnhet a
párosítás, de a zsályával fűszerezett pulykakolbász nagyon finom, nem utoljára készült. A
pulykahús természetesen szarvasi pulyka volt most is. Mivel a felső combfilé
nem egy zsíros falat, a logika azt diktálná, hogy kicsit több zsírszalonna
kerüljön a kolbászba, de ki szereti a zsíros grillkolbászt? Én nem, így tartom
legközelebb is az alábbi arányokat.
Hozzávalók:
2 kg pulyka felső combfilé
0,5 kg sertés hátszalonna, lebőrözve
50 g só
80 g fokhagyma (tisztítva mérve)
5 evőkanál szárított, morzsolt zsálya
10 g frissen őrölt fekete bors
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonybélbe töltjük (a
királyi többes azért, mert a kolbásztöltés nálunk mindig 2 emberes
munka). Töltés után 12-15 cm-es darabokat alakítok ki (ilyen távolságonként
megtekerem a belet és másnapig hűvös helyen, fellógatva szikkadnak, majd
adagonként levákuumozom és felhasználásig a fagyasztóban tárolom.
Sütve, grillezve, melegen és hidegen is igen finom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Sütve, grillezve, melegen és hidegen is igen finom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.