Semmi extra, csak egy gyors vizes piskóta meggyel
megpöttyözve, mégis maga a mennyország. Néha a legegyszerűbb dolgok a
legfinomabbak.
Hozzávalók egy gáztepsihez:
8 tojás
300 g cukor (ebből 2-3 evőkanál vaníliás cukor)
8 tojás
300 g cukor (ebből 2-3 evőkanál vaníliás cukor)
8 evőkanál víz
1 bio citrom reszelt héja
3 evőkanál semleges ízű olaj (pld. szőlőmagolaj)
300 g liszt
½ csomag sütőpor
300 g liszt
½ csomag sütőpor
1 csipet só
400 g (fagyasztott) meggy, kimagozva
kevés fahéj
400 g (fagyasztott) meggy, kimagozva
kevés fahéj
porcukor a tetejére
A tojásokat szétválasztom, a 8 db tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a (házi) vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd egyenként hozzáadom a 8 evőkanál vizet és 3 evőkanál olajat.
A tojásokat szétválasztom, a 8 db tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a (házi) vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd egyenként hozzáadom a 8 evőkanál vizet és 3 evőkanál olajat.
Külön edényben csipet sóval habbá verem a tojás fehérjét,
óvatosan összeforgatom a cukros-tojásos habbal, majd apránként hozzáadom a
sütőporral elkevert lisztet és óvatosan, hogy ne törjem a habot, belekeverem.
Kivajazott – kilisztezett tepsibe simítom a masszát (ha nem felejtem el, finoman
megszórom fahéjjal), rádobálom szemenként a kimagozott, felengedett és alaposan
lecsöpögtetett meggyet, majd 180 Celsius-fokos sütőben sütöm kb 35-40 percet.
A tetejét finoman porcukrozva, kockákra vágva tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
A tetejét finoman porcukrozva, kockákra vágva tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.