2017. március 17.

Baconba tekert sült pisztráng


Tavaszodik, jön a Húsvét, amit azért is várok, mert nyit Lillafüreden a Pisztrángtelep Erdei Halsütödéje és lehet isteni finom, frissen sült, meg füstölt pisztrángot enni, és ha már ott vagyunk, venni pár friss halat, amit hazahozok és itthon sütök meg grillen, vagy a sütőben, friss turbolyával (vagy petrezselyem zöldjével) töltve és baconba bugyolálva.

Hozzávalók:
fejenként egy friss, konyhakész lillafüredi pisztráng
só, frissen őrölt bors
kis csokor friss turbolya, vagy petrezselyem  
pár ág friss kakukkfű
szeletelt, füstölt bacon szalonna
pár szál újhagyma
1 fej fokhagyma
szeletelt (bio) citrom
olvasztott vaj

Egy akkora tepsit, amiben elférnek a halak, kikenek olvasztott vajjal, hogy ne ragadjon bele a hal bőre sülés közben. A halakat kívül-belül sózom, borsozom, a hasüregébe teszek citromszeleteket és friss turbolyát, melynek ánizsos íze jól passzol a halhoz. A pisztrángokat körbetekerem bacon szeletekkel, tepsire helyezem, megszórom friss kakukkfűvel, köréjük dobálom a megtisztított újhagymát és a pucolatlan, vízszintesen elfelezett fej fokhagymát. 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, míg a bacon picit megpirul.
Kedvenc édesköményes salátámmal tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.