Tavaszodik, jön a Húsvét, amit azért is várok, mert nyit
Lillafüreden a Pisztrángtelep Erdei Halsütödéje és lehet isteni finom, frissen sült,
meg füstölt pisztrángot enni, és ha már ott vagyunk, venni pár friss halat,
amit hazahozok és itthon sütök meg grillen, vagy a sütőben, friss turbolyával
(vagy petrezselyem zöldjével) töltve és baconba bugyolálva.
Hozzávalók:
fejenként egy friss, konyhakész lillafüredi pisztráng
fejenként egy friss, konyhakész lillafüredi pisztráng
só, frissen őrölt bors
kis csokor friss turbolya, vagy petrezselyem
pár ág friss kakukkfű
szeletelt, füstölt bacon szalonna
pár szál újhagyma
1 fej fokhagyma
szeletelt (bio) citrom
olvasztott vaj
Egy akkora tepsit, amiben elférnek a halak, kikenek
olvasztott vajjal, hogy ne ragadjon bele a hal bőre sülés közben. A halakat
kívül-belül sózom, borsozom, a hasüregébe teszek citromszeleteket és friss
turbolyát, melynek ánizsos íze jól passzol a halhoz. A pisztrángokat körbetekerem
bacon szeletekkel, tepsire helyezem, megszórom friss kakukkfűvel, köréjük dobálom
a megtisztított újhagymát és a pucolatlan, vízszintesen elfelezett fej
fokhagymát. 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, míg a bacon
picit megpirul.
Kedvenc édesköményes salátámmal tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Kedvenc édesköményes salátámmal tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.