Nem a legszebb étel, amit valaha fotóztam, de az egyik
legfinomabb, amit az utóbbi időben főztem. A kolbász szarvasi pulykahúsból van, saját töltés, a lencse pedig apró szemű beluga lencse, mely istenien krémesre képes
megfőni és koromfeketére fest mindent maga körül.
Hozzávalók 4 főre:
2 evőkanál olívaolaj
4 db fűszeres, friss pulykakolbász
1 fej hagyma, aprítva
3 gerezd fokhagyma
2 zellerszár
2 sárgarépa
200 g (beluga) lencse
2-3 babérlevél
2 ág friss kakukkfű
kb. 750ml alaplé (pld. csirkehúsleves)
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
aprított petrezselyem, a díszítéshez
Egy jól felforrósított edényben, nagy lángon, 1 evőkanál
olívaolajon kérget sütök a kolbászokra,
majd kiveszem őket és félreteszem.
Hozzáadok még egy evőkanál olajat, majd sofrito zöldség-alapot készítek: lassan, komótosan üvegesre dinsztelem a hagymát és a
fokhagymát, az apróra felkockázott angol zellert és sárgarépát az edényben. Ha
már kezd kissé szottyos lenni, hozzákeverem a megmosott lencsét, majd visszateszem
a kolbászokat, adok hozzá babérlevelet és kakukkfű ágakat, sózom, borsozom,
felöntöm annyi alaplével, hogy jól elfedje és felforralom, majd takaréklángon,
néha óvatosan megkevergetve főzöm 25-30 percig, amíg a lencse is megpuhul. Ha
szükséges, adok még hozzá alaplevet.
Tálaláskor kidobom belőle a babérleveleket és a kakukkfű
ágakat és megszórom aprított petrezselyemmel.
Gordon Ramsay bollito misto receptje volt az alap.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.