2016. november 25.

Könyvajánló(k): Vadételek, A liszt és Gyógyteák könyve

Cser Kiadó Házi Praktikák sorozatában eddig 21 kötet jelent meg, ebből ajánlok három, egészen frisset. Mindegyik hasznos, informatív és olvasmányos, ott lenne a helye minden háztartásban, ahol kicsit is foglalkoznak azzal, mi kerül az asztalra.

Juhász Ágnes – Gyógyteák könyve 


2016 augusztusában jelent meg a 3. bővített, átdolgozott kiadása a Gyógyteák könyvének. Sok gyógyteás könyv van a piacon, ám ez mégis számomra az egyik leghitelesebb, főleg, hogy az itthoni körülményeket jól ismerő honi szerző könyvéről van szó. Napjainkban ismét reneszánszát éli a növénygyógyászat, sokan lelik örömüket a hasznos növények termesztésében, gyűjtögetésében és egyre többen nyúlunk gyógyszer helyett a gyógyteás szekrénybe. A kötetből megtudhatjuk, hogyan lehet termeszteni, hogyan kell helyesen begyűjteni, szárítani és tárolni a gyógynövényeket, miként kell elkészíteni és fogyasztani a gyógyteákat. A könyv fényképekkel kiegészítve mutat be számos gyógynövényt és ízletes tearecepteket közöl a különféle panaszokra, betegségekre.
A gyógyteákat áttekintő táblázata mutatja be, szó esik a gyógyteák fogyasztásának szabályairól is
és találunk a kötetben hasznos magyar és latin nyelvű névmutatót.

Juhász Ágnes – Gyógyteák könyve
CSER Kiadó
2014
88 oldal
2995.- Ft

Badakné dr. Kerti Katalin -  A liszt


A kötet 33 fajta liszt tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit mutatja be, a belőlük készült ízletes ételek receptjeivel együtt. Végre egy könyv, ami rendet tett a fejemben liszt jelölések témájában!
Tudod mi az a teffliszt, vagy azt, mi a különbség az RL 60, RL 91 és RL 125 között? Vagy tudod, hogy jelölik a liszteket itthon, Németországban, Angliában, Franciaországban, vagy Olaszországban? A könyvből ezt is megtudhatod, ahogy azt is, melyik lisztnek mi a fő erénye, milyen a sütőipari értéke, mi az a vízfelvevő és vízmegtartó képesség, mi az a sikérháló és hogyan alakul ki, mindez mindenki számára érthető és olvasmányos stílusban.

Badakné dr. Kerti Katalin A liszt című könyvét ITT tudod kedvezményesen megvásárolni.

Badakné dr. Kerti Katalin - A liszt
CSER Kiadó
2016
128 oldal
2995.- Ft


Halmos Mónika – Vadételek


Halmos Mónikát van szerencsém személyesen ismerni, számomra ő a hazai ehető virágok receptjeinek koronázatlan királynője. Ismert szerző, előadó, foodstylist és ételfotós. A Rózsakunyhó Alkotóműhelyben rendszeresen tart workshopokat,  gyerekfoglalkozásokat az egészséges kert és az egészséges konyha megismeréséért, virágos bemutatókat és főzőkurzusokat. Ha jól számoltam, ez a nyolcvanegyedik könyve, melyben ezúttal 10 előétel, uzsonna vagy piknikre való, 8 leves, 16 húsétel, 15 egytálétel és 6 desszert szép fotókkal illusztrált receptjét találjuk. Mind-mind vadhússal, vadgombákkal, erdei gyümölcsökkel és rétek fűszereivel készült ételek ezek, semmi fine dining, csak úgy, mint otthon szoktunk főzni a családnak: háziasan, gazdagon, olyan módon, ami sosem megy ki a divatból. Királyi fővadászné dédnagyanyám is szívesen lapozta volna és remélem az unokáim is szívesen főznek majd belőle.

Halmos Mónika Vadételek könyvét ITT tudod kedvezményesen megvásárolni.

Halmos Mónika – Vadételek
CSER Kiadó
2016
128 oldal
2995.- Ft