2016. november 16.

Könyvajánló: Márk Szonja: Édesem süteményei


Márk Szonja újságírónak tanult és a szakmájában dolgozott, míg annyira elhatalmasodott rajta a cukrász-szenvedély, hogy rájött, őt csakis a sütés boldogítja. 2009-ben elindította az Édesem blogot, kitanulta a szakmát, dolgozott cukrászként étteremben, aztán egyszer csak beteljesült az álom, 2015 márciusában megnyilt Budán, a Millenáris mellett a kis ékszerdoboz cukrászdája, az Édesem. „Imádok embereket etetni” valja be Szonja és olyan sütiket süt valódi csokoládéval, vajjal és tejszín­nel,  ételfesték és mesterséges adalékanyagok nélkül, amilyeneket a nagymamáink sütöttek a régi szép időkben, bár Szoja sütijeiben van némi csavar, mert Nagyinál mikor készült olívaolajjal a pite, mascarponéval az ökörszem vagy kínai ötfűszerrel a csokis puffancs?

A Édesem receptjeiben csurog a karamell, olvad a csokoládé, lágyan omlik a tejszínhab, a sütemény szaftos, a habcsók roppan. A könyvben Szonja elárulja annak a hatvan jól bevált, tökéletesen működő és otthon is könnyen elkészíthető süteménynek a receptjét, amit miatt a rajongók visszajárnak az Édesembe: a péksütemények lustálkodós reggelekre, kekszek és aprósütemények útravalónak, piték a hétköznapokra, brownie-k a csokiimádóknak, torták ünnepnapokra és jégkrémek a nyári melegre. Megtudjuk, mit érdemes otthon tartani, ha sütni akarunk: mivel töltsük fel az éléskamrát, mely eszközök nélkülözhetetlenek és melyek jó, ha vannak, de hasznos tippeket és trükköket is olvashatunk a receptek mellett.  A fotók gyönyörűek, a sütik csábítóak... irány a konyha, sütnöm kell!

ITT tudod kedvezményesen megrendelni a könyvet.

Márk Szonja: Édesem süteményei
BOOOK KIADÓ KFT
2016
184 oldal
5490.- Ft